Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Τρία τα νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στο Αγρίνιο

Τρία τα νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στο Αγρίνιο

Τρεις νέες παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κατεγράφησαν από τις 06:00 π.μ της Κυριακής έως και τις 06:00 π.μ. της Δευτέρας από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των προστίμων που επιβλήθηκαν αφορούσε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου. Παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε δύο πελάτες πρακτορείου ΟΠΑΠ αλλά και σε έναν οδηγό ταξί.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Με την πανδημία του κορωνοϊού να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις καθημερινά στη χώρα, οι αστυνομικές αρχές αναμένεται να εντείνουν τις περιπολίες του για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή17Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 43.816 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
• 5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (277) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (21) άτομα.

• 3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίαςκαι συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (32) σχετικές παραβάσεις.

• 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (69) σχετικές παραβάσεις.

• 186 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασηςκαι επιβλήθηκαν (185)διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ)και (1) των (300) ευρώ, ως ακολούθως:

o (32) στη Θεσσαλονίκη,
o (30) στην Αττική,
o (27) στην Πελοπόννησο,
o (27) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (15) στο Νότιο Αιγαίο,
o (10) στην Κρήτη,
o (9) στη Θεσσαλία,
o (9) στο Βόρειο Αιγαίο,
o (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o (6) στη Στερεά Ελλάδα,
o (5) στα Ιόνια Νησιά,
o (4) στην Ήπειρο και
o (3) στη Δυτική Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.542 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5.534 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 79 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 2 κατάστημα στη Σαντορίνη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.