Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τριανταφύλλου στο Νοσοκομείο Αγρινίου: τα κενά παραμένουν

Τριανταφύλλου στο Νοσοκομείο Αγρινίου: τα κενά παραμένουν

unnamedΤο νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφτηκε ,χθες Πέμπτη (8/9/2016) το πρωί, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου όπου συναντήθηκε με το διοικητή κ. Μιχάλη Δημήτρη.
Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για την κατάσταση των δυο νοσοκομείων και γενικότερα για τα σημαντικότερα προβλήματα του τομέα της Υγείας στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Μιχάλης επεσήμανε πως  είναι πολύ σημαντικό το γεγονός  ότι προκηρύχτηκαν θέσεις  μόνιμου προσωπικού που θα καλύψουν κενά  στα νοσοκομεία Αιτωλοακαρνανίας. Υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών σε ιατρικό , κυρίως , προσωπικό , αλλά και την ανάγκη αλλαγής του οργανισμού ώστε  ,βάσει πραγματικών ελλείψεων , να αιτηθούν προσλήψεις.
Η βουλευτής ανέφερε  ότι παρά την προσπάθεια, από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, για αναστροφή στην τάση περικοπής στις δαπάνες των νοσοκομείων , τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν. “Παρά τις θετικές ρυθμίσεις , όπως την καθολική κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων , την αλλαγή του συστήματος προμηθειών, τις   προσλήψεις ιατρών , νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού , για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια , η κατάσταση στο χώρο της υγείας απαιτεί στελέχωση , αναδιοργάνωση διοικητική και ορθολογικότερη διαχείριση προσωπικού. Είναι σημαντική η πρόθεση της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας . Σ΄ αυτή τη βάση είναι απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης, η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου υπέρ του κοινωνικού κράτους και της Δημόσιας Υγείας. Μόνο έτσι μπορούν να αρθούν οι υγειονομικές ανισότητες που εντάθηκαν λόγω της λιτότητας και των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες”, αναφέρει η κ.Μαρία Τριανταφύλλου.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση πάντως  συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία, συνεργασία και παρακολούθηση των ζητημάτων της Υγείας στο νομό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.