Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Η Τριχωνίδα ΑΕ γιορτάζει 20 χρόνια και παρουσιάζει φωτογραφικό λεύκωμα για τη λίμνη (φωτο)

Στη Δημοτική Γλυπτοθήκη της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο από την Αναπτυξιακή Εταιρία ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. παρουσιάστηκε το Φωτογραφικό Λεύκωμα με τίτλο «Λίμνη Τριχωνίδα ανακαλύψτε την…» ενώ έγιναν και τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με το υλικό του. DSCN6731

«Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που είχαμε υλοποιήσει. Το λεύκωμα φτιάχτηκε τότε , αλλά έμεινε αδιάθετο και σκεφτήκαμε να το παρουσιάσουμε φέτος, που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας. Στήσαμε αυτή την έκθεση , που στην ουσία είναι όλο το λεύκωμα αποτυπωμένο στους τοίχους, στο πλαίσιο μιας επετειακής διάστασης που θέλαμε να δώσουμε. Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής , όπως άλλωστε και οι περισσότερες πρωτοβουλίες της Τριχωνίδας Α.Ε.», ανέφερε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Τριχωνίδας Α.Ε. Χάρης Καφρίτσας, κατά την αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος «Λίμνη Τριχωνίδα, ανακαλύψτε την…», που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Γλυπτοθήκη της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.
Στο εξαιρετικό αυτό Λεύκωμα περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό και σχετικά πληροφοριακά κείμενα από τη λίμνη Τριχωνίδα και την παρατριχωνίδια περιοχή, και φυσικά από τα αξιοθέατα του Δήμου Θέρμου στο σύνολό του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. της Τριχωνίδας ΑΕ , αυτοδιοικητικοί και πολλοί ακόμη που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με τη ζωή και τους ανθρώπους της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας και να αποκτήσουν το λεύκωμα.
«Η Τριχωνίδα ΑΕ καλείται , ως μία από τις καλύτερες αναπτυξιακές εταιρίες της χώρας, να συνδράμει στην περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής. Στοχεύουμε στην υλοποίηση δράσεων τόσο ιδιωτικών, όσο και δημόσιου χαρακτήρα , που στο προηγούμενο πρόγραμμα είχαν βαλτώσει. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια καταφέραμε να αυξήσουμε τη δημόσια δαπάνη , έργα δημόσιου χαρακτήρα που ήταν προς απένταξη να τα ολοκληρώσουμε και να δημοπρατήσουμε νέα και έτσι είχαμε το μέγιστο της απόδοσης. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και η εταιρία έχει αποκτήσει πολύ καλή τεχνογνωσία, πράγμα πολύ σημαντικό στην προσπάθειά μας να αναγεννήσουμε αυτόν τον τόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου.
Ο ίδιος , με την ιδιότητα του προέδρου της Τριχωνίδα ΑΕ ανέλαβε και τον απολογισμό δράσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τριχωνίδα ΑΕ την προηγούμενη περίοδο και την παρουσίαση του ρόλου της στην περιοχή κατά την περίοδο 2014 – 2020.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκτός από την παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος, έγινε απολογισμός Δράσης της Αναπτυξιακής Εταιρίας Τριχωνίδα Α.Ε. καθώς και παρουσίαση του νέου χρηματοδοτικού Προγράμματος CLLD-LEADER που εντάσσεται στα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα της περιόδου 2014-2020 και έχει εγκριθεί για την περιοχή παρέμβασης της εν λόγω εταιρίας.Ο κ. Χάρης Καφρίτσας ανέλαβε την παρουσίαση του Λευκώματος καθώς και του χάρτη της ευρύτερης περιοχής, ενώ για το νέο Πρόγραμμα CLLD – LEADER (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων) από το Μέτρο 19 και την Προτεραιότητα 4 του ΠΑΑ και του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020, μίλησε ο κος Γεώργιος Κατσούπης (Γεωπόνος – Στέλεχος της Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΥΕ του ΠΑΑ 2014 – 2020).
Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τριχωνίδα ΑΕ, Ιωάννης Φαρμάκης.

DSCN6733

DSCN6735

 

DSCN6738

DSCN6740

DSCN6742

DSCN6744

DSCN6746

DSCN6747

DSCN6751

DSCN6752

DSCN6767

lefkoma-trixonida1

lefkoma-trixonida2

lefkoma-trixonida3

lefkoma-trixonida5

lefkoma-trixonida6

lefkoma-trixonida7

lefkoma-trixonida9

lefkoma-trixonida10

lefkoma-trixonida12

lefkoma-trixonida13123456

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.