Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2019

Τρίφτης με …ίχνη στη Μακύνεια και Αλβανός άνευ διπλώματος στην Βόνιτσα

ast

«Δεν έχει προηγούμενο, είναι αδιανόητο», λένε για την περίπτωση της κλούβας των ΜΑΤ που πήγαν να την κάψουν στην Θεσσαλονίκη μαζί με τους ανθρώπους της μέσα, ανθρώπους βέβαια που οι επιτιθέμενοι δεν τους αναγνωρίζουν ως τέτοιους. Αληθινά δεν μπορώ να τα καταλάβω αυτά τα πράγματα. Γιατί δεν έχει προηγούμενο;

Ή γιατί δεν έχει προηγούμενο η καθιερωμένη προπόνηση που κάνουν ρίπτες μολότοφ με αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της Αθήνας;  Αφού είναι κάτι που γινόταν, γίνεται και μάλλον θα γίνεται, πολύ απλά διότι είναι μέρος της κανονικότητας τούτης της χώρας. Πονηρά σκεπτόμενος κάποιος θα έλεγε ότι αυτές τις ώρες τα «εθνικά» θέματα θα ήταν στην ατζέντα της καθημερινής κοινωνικής τριβής, όπως συμβαίνει δίπλα μας σχεδόν παντού. Σκόπια, Τουρκία, Ιταλία, παντού. Μόνο εδώ είναι στον δρόμο ακριβώς οι αντίθετοι από ότι στην υπόλοιπη Νοτιανατολική Μεσόγειο. Αν νομίζει κάποιος ότι αυτό γίνεται εύκολα και χωρίς μεθοδική δουλειά χρόνων, είναι γελασμένος.

Μιλούσα προ ημερών με αστυνομικό της περιοχής μας και μου έλεγε ότι έχουν μείνει λιγότεροι και έχει πολύ δουλειά. Έχει όμως πολύ δουλειά σε πράγματα μικρής κλίμακας. Σε μια καθημερινότητα που πολλές φορές είναι και στα όρια του αστείου, όταν  μιλάμε για μια χώρα όπου το μπάχαλο επιτρέπεται.

Το πού απασχολούνται και με ποιας σοβαρότητας θέματα καταπιάνονται οι αστυνομικοί μπορεί να το δει κανείς και στα δικά μας, τα τοπικά ζητήματα. Χθες το βράδυ πιάστηκε στη Μακύνεια ένας… Πορτογάλος(!) από την ΟΠΚΕ «διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας πλαστικό τρίφτης, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης»! Ειλικρινά, στη χώρα που τα μπουριά είναι σαν τσιμινιέρες και που μόνο το δέντρο του πεγιότ δεν καλλιεργείται έχει μεγάλη πλάκα η χαρτούρα και η γραφειοκρατία στην οποία σίγουρα θα βρέθηκαν στην ΟΠΚΕ του νότου χθες, για έναν τρίφτη που είχε… υπολείμματα.

Αμ, στη Βόνιτσα; Πιάστηκε ένας Αλβανός λέει που επί τέσσερα χρόνια οδηγούσε ένα μηχανάκι που είχε βουτήξει από τη Λευκάδα και για το οποίο δεν είχε ούτε δίπλωμα οδήγησης! Τρομακτική είδηση, κυρίως γιατί ένας αλλοδαπός μπορεί να κυκλοφορεί με μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και να πιαστεί πιθανότερα στη χώρα του κι όχι εδώ που έχει άσυλο παντού.

Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Θα ήταν για γέλια αν εκατοντάδες χιλιάδες εργατώρες δεν ξοδευόταν και στην Αστυνομία για δημοσιοϋπαλληλικές διεκπεραιώσεις την ώρα που γίνεται παντού της εκδιδόμενης το κιγκλίδωμα. Εμείς εδώ τα τοπικά site πρέπει να καταγράφουμε τα πάντα, απλά μη νομίζει κανείς κι ότι δεν καταλαβαίνουμε.

 

Γ.Σ.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ιλασθητι!

    Το άρθρο σας ειλικρινά είναι καταπληκτικό!Για αυτούς που πραγματικά έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις!Προφανώς κάνεις εκ των ιθυνοντων της Ελληνικής Αστυνομίας ακόμη και αν το διαβάσει δεν θα ασχοληθεί με αυτό!Μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφει μια οικτρή πραγματικοτητα!Τα σχόλια του akis roditis επίσης σπουδαία!Δυστυχώς κανενός το αυτί δεν θα ιδρώσει!Είναι όλοι περιχαρακωμενοι κι ευχαριστημένοι στη μικρότητα και τον εαυτουλη των!

  2. Εκ των έσω

    Από το όνομα που επιλεξα ως τίτλο, θα πρέπει να είναι κατανοητός ο χώρος που ανήκω. Δυστυχώς, μόνο τα νούμερα και οι στόχοι είναι αυτό που πραγματικά απασχολεί το Υπουργείο ΠροΠο. Αμέτρητες εργατοωρες σε ανούσιες ασχολίες μόνο και μόνο λόγω της ευθυνοφοβιας, της ανικανοτητας και της αρεστοτητας των αξιωματικουληδων έναντι στην πολιτική ηγεσία. Και αφού καταγραφετε τα πάντα, αναζητήστε την δήλωση ενός πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε μία πολύ κοντινή επίσκεψη. Ο νοων νοειτω. Να μην δίνω και τα θέματα έτσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.