Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μοναστηράκι

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μοναστηράκι

monastirakiΌπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθούν και φέτος εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μοναστηράκι όπου πραγματοποιείται Θρησκευτική Πανήγυρις και Περιφορά Εικόνας όπου συμμετέχουν πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 21:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου θα γίνει παρουσίαση φιλοξενούμενων χορευτικών από:
1) Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων (Διδυμότειχου)
2) Χορευτικού Συλλόγου Δόξας (Διδυμότειχου)
3) Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Άνω Σαγήνης Ορεστιάδας

Τα χορευτικά έρχονται απο την Θράκη με προτροπή του Μοναστηρακιώτη δάσκαλου χορού κ. Παντάζη Δημήτρη που εργάζεται και μένει μόνιμα στην Θράκη .
Ταυτόχρονα θα γίνει μια αδελφοποίηση των Χορευτικών από την Θράκη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «Θεοτόκος» , έτσι ώστε να ξεκινήσει και μια συνεργασία μεταξύ τους με εκμάθηση χορών και Παραδόσεων.
Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός και ύστερα θα ακολουθήσει παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων Μοναστηρακίου στην πλατεία του χωριού.
Την Δευτέρα 8 Μαΐου θα τελεστεί η Θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη και ύστερα θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή Δημοτική Ορχήστρα και δωρεάν ψητή προβατίνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.