Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Γέμισε τρικάκια με «μετανοείτε» το Αγρίνιο!

Γέμισε τρικάκια με «μετανοείτε» το Αγρίνιο!

Τελικά φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι η χώρα όπου τα λεγόμενα «τρικάκια» είναι η αγαπημένη μορφή έκφρασης και ακτιβισμού. Τι Ρουβίκωνες, τι παραθρησκευτικές ομάδες, τι αντικαπιταλιστές και τι πατριώτες, άπαντες φροντίζουν να μας φτάσει το μήνυμά τους. Όλο το πολιτικό φάσμα(ειδικά το πιο ακραίο)χρησιμοποιεί τα περίφημα τρικάκια για τα μηνύματά του.

Έτσι και το Αγρίνιο αυτές τις μέρες έχει γεμίσει με προτροπές για …μετάνοια και αποφυγή της βλασφημίας, ειδικά μάλιστα γύρω από τις διάφορες ενορίες όπου τα συγκεκριμένα χαρτάκια έχουν πέσει κατά εκατοντάδες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στα συγκεκριμένα τρικάκια ενώ τονίζεται η ανάγκη για μετάνοια και αποφυγή της βλασφημίας, γίνεται λόγος για επιπτώσεις στη πατρίδα και στην οικογένεια και όχι στην θρησκεία τόσο!

Το τρίπτυχο «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια» θα ανέμενε κανείς να δέχεται πλήγμα από την βλασφημία και την έλλειψη μετάνοιας εξίσου με τους άλλους δύο θεσμούς, όμως εδώ οι χριστιανοί ακτιβιστές φαίνεται να μην την φοβούνται τόσο την θρησκεία. Ο νους τους είναι περισσότερο στην πατρίδα και την οικογένεια, άγνωστο γιατί.

Πάντως το «μετανοείτε» είναι γραμμένο με πιο έντονα γράμματα ώστε να είναι σαφές ποιο είναι το κεντρικό νόημα. Οπότε, ας κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει, ειδικά τώρα που είναι και γιορτές και οι πειρασμοί είναι πολλοί!

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.