Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Τρίμηνη και…βλέπουμε η παράταση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Τρίμηνη και…βλέπουμε η παράταση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή προβλέπει την παράταση υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έως και την 13η Απριλίου του τρέχοντος.Τρίμηνη και βλέπουμε  είναι τελικά η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των πόθεν έσχες.

trimini-kaiblepoume-i-paratasi-gia-tis-dilwseis-pothen-esxes-w_lΗ σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή προβλέπει την παράταση υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έως και την 13η Απριλίου του τρέχοντος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι η βασική αιτία για την παράταση είναι οι προσφυγές των δικαστικών και των καναλαρχών στο Συμβούλιο Επικρατείας.

“Πιθανολογούμε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ οπότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει αναλόγως.  Υπάρχει δυστοκία γενικώς στην καθαρογραφή στις δικαστικές αποφάσεις. Μην με πιέζετε να πω παραπάνω γιατί είμαι και πρώην δικαστικός” είπε αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.  Άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κι άλλη παράταση σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε απόφαση αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές κατά των δικαστικών για την προσφυγή τους και το αίτημα να μην υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση. “Βάλαμε προθεσμία 13 Απριλίου γιατί είναι το Πάσχα τότε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση και ότι οι δικαστές θα προλάβουν να καθαρογράψουν την απόφαση. Δεν θέλω να κριτικάρω τις προσφυγές αλλά οι δικαστές επικαλούνται θέματα ασφάλειας ενώ οι δικές τους δηλώσεις δεν αναρτώνται στο διαδίκτυο όπως των πολιτικών” ανέφερε με νόημα.

Αιχμηρός κατά των δικαστικών εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης λέγοντας ότι οι ενστάσεις των δικαστικών αποτελεί ξεκάθαρα τη δυσπιστία μιας πολιτειακής εξουσίας απέναντι σε μια άλλη: “Όλοι οι βουλευτές οφείλουμε να είμαστε διαφανείς, να υπερασπιστούμε τη διαδικασία αλλιώς όλες οι αιτιάσεις ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είναι διαβλητό. Οι ενστάσεις επί των τεχνικών θεμάτων είναι απολύτως γελοίες. Όλοι έχουν τα  προσωπικά τους δεδομένα στην Google και την Αpple. Είναι καθαρά μία δυσπιστία μίας μερίδας πολιτειακής εξουσίας σε άλλο μέρος της πολιτειακής εξουσίας. Η Βουλή πρέπει ναυπερασπιστεί και τιςαποφάσεις της και την ίδια της υπόσταση αλλιώς είμαστε ένα κλωτσοσκούφι σε κάθε πρωινάδικο και πρωινό πάνελ” είπε ο κ. Ξυδάκης.

thetoc.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.