Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Τριπλή γιορτή στη Γρανίτσα Ευρυτανίας: Ευρυτάνες Άγιοι, 28η Οκτωβρίου και γιορτή του τσίπουρου

tripli-eorti-granitsa (1)
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου εορτάστηκαν για δεύτερη φορά εφέτος οι Ευρυτάνες Αγιοι στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.

Στον Μητροπολιτικό ναό του Νεομάρτυρα Μιχαήλ από νωρίς μαζεύτηκε κόσμος, ο οποίος έγινε ακόμη περισσότερος με τη προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών για την εορτή και της 28ης Οκτωβρίου. Στην θεία λειτουργία πρωτοστάτησε ο Παπαδήμητρης ο Σκόνδρας ο οποίος επί σειρά ετών τιμά με την παρουσία του σχεδόν όλες τις Ευρυτανικές Εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα και πολλές φορές για τον ίδιο λόγο επισκέπτεται και τα χωριά της Ευρυτανίας.

Στη συνέχεια και μετά την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική παρέλαση, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του τσίπουρου στο κλειστό γυμναστήριο όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος φίλεψε όλους τους καλεσμένους του με τσίπουρα και με παραδοσιακά φαγητά. Αυτό που έδωσε άλλη διάσταση στην επιτυχία της φετινής εκδήλωσης, ήταν η συμμετοχή των πολλών νέων, με ορισμένους να ταξιδεύουν από μακριά για τη γιορτή. Ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα και γι’ αυτό φρόντισαν οι ντόπιοι μουσικοί που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

«Πολλά μπράβο στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου που λόγω της κακοκαιρίας μετέφεραν μέσα σε μισή ώρα 800 καρέκλες τραπέζια και φαγητά από τη κεντρική πλατεία, στο κλειστό Γυμναστήριο και είχαν ένα άψογο σέρβις.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τους δύο συλλόγους και τους δόθηκε συμβολική οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των πρώτων τους εξόδων, οι επιτυχούσες στη τριτοβάθμια εκπαίδευση Γκιόλια Δέσποινα, Τσιαμποκάλου Ελένη και Αλίκη Σιαλμά. Την πρωτοβουλία στήριξε οικονομικά ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Θεοδώρου που δραστηριοποιείται στη Γερμανία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθανάσης και κ. Τάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταμούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιτσάνης ο πρώην Δήμαρχος Δ. Τάτσης, οι πρώην Ανιδήμαρχοι Βηλαέτης, Κοφίνη, Νιάφας, πολλοί πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια Γυμνασίου – Λυκείου Γρανίτσας, ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΕΤΕ Χαρίλαος Γρανίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Παλλήνης κ. Γιώργος Μουρτζιάπης, o Πρόεδρος των δασοφυλάκων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γ. Παπαδιάς, οι Πρόεδροι των συλλόγων Λιθοχωρίου κ. Σιαλμάς, Λημερίου κ. Κονιαβίτης, σύσσωμα τα Διοικητικά συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών και το κυριότερο, πολλά νέα παιδιά.

tripli-eorti-granitsa (2)

tripli-eorti-granitsa (3)

tripli-eorti-granitsa (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.