Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Τρεις φυσικές και μία… Θεία οι παρουσίες στο πάνελ του Ecomobility!

eikona

 

Συγγνώμη, προσπαθώ αλλά δεν  τα καταφέρνω. Έχω μπερδευτεί σφόδρα. Αρχικά νόμισα ότι το πάνελ αποτελείται από τέσσερα άτομα, έτσι φευγαλέα όπως έριξα μια ματιά.

Μετά κατάλαβα ότι μαζί με τις τρεις φυσικές παρουσίες που καθόταν στις θέσεις του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ήταν και μια υπερβατική, της οποίας η απεικόνιση είχε τοποθετηθεί στο πάνελ. Ο Χριστός. Το γιατί είναι εκείνο που με προβληματίζει…

Η εκδήλωση είχε να κάνει με θέμα γενικότερης Παιδείας, όχι με θέμα Θρησκευτικών στα σχολεία. Η εικόνα ίσως μπήκε σε αυτή την περίοπτη θέση όπως ίσως μπαίνουν αντίστοιχες στα σχολεία για να δείχνουν την σύνδεση των σχολείων της Ελλάδας με την κρατούσα θρησκεία.

Ξαναλέω όμως, η εκδήλωση έγινε για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Γαβαλούς, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ECOMOBILITY –ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 2017-18 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Κέρδισαν δηλαδή έναν διαγωνισμό για την καινοτομία και τον οικολογικό τρόπο ζωής στις μελλοντικές πόλεις, βγήκαν πρώτοι και θα πάνε στις Βρυξέλλες.

Ο γράφων δεν είναι κάποιος αθεϊστής μουτζαχεντίν που εξοργίζεται με τις εικόνες, πιστεύει όμως στην ανεξιθρησκεία στην μάθηση κι από κει και πέρα συζητάμε αν πρέπει να μείνει το αποτύπωμα του ανατολικού χριστιανισμού πάνω στην Παιδεία.

Και η ερώτηση επανέρχεται: γιατί σε μια τέτοια εκδήλωση τιμής προς ένα σχολείο, ένα τέτοιο θέμα κι ένα τέτοιο έπαθλο έπρεπε να είναι στο πάνελ και η εικόνα του Χριστού;

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.