Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τρεις υπενθυμίσεις για όσους δεν έχουν λυμένο το πρόβλημά τους…

pono

Ξεκινώντας το σημερινό σημείωμα πρέπει για πολλοστή φορά να θυμίσω σε φίλους και όχι τόσο φίλους ότι τούτη η στήλη είναι κάτι σαν ένα blog όπου γράφουμε κάποιοι όχι ρεπορτάζ ή τρέχουσα επικαιρότητα αλλά σχόλιο, γνώμη, λίγη πλάκα, ότι προαιρείται ο καθένας τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω.

Βλέποντας ότι στον σχεδιασμό είναι να πάρουν αναδρομικά και με προσαυξήσεις την 5ετή έκπτωση που εννοείται ότι θα έκαναν για μια πενταετία προς τους νέους επιστήμονες, οι οποίο έβγαλαν πρόσφατα άδεια άσκησης επαγγέλματος και είπαν να κάνουν μια δουλειά, η στήλη θυμίζει τρεις σημαντικές λεπτομέρειες που μπορεί να σας διαφεύγουν, έτσι για να δούμε που είναι το μέτρο της φτώχειας πλέον:

  1. Το όριο για να πάρετε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (το «κοινωνικής αλληλεγγύης» ντε…) ορίστηκε, αν είστε «μονοπρόσωπο νοικοκυριό»(φοβερή έκφραση) δηλαδή κάποιος άνθρωπος που δεν έχει οικογένεια, στα 1200 ευρώ! Πότε; Το τελευταίο εξάμηνο! Δηλαδή αν έχετε πάρει 1250 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο(!) και τώρα είστε χωρίς καν ανεργία δεν παίρνετε τίποτε! Για να μην παρεξηγηθούμε, ανάλογη πρόβλεψη υπήρχε και στο «κοινωνικό επίδομα» που είχε δώσει ο Σαμαράς πριν πέσει…
  2. Η Αιτωλοακαρνανία είναι μέσα στην επτάδα εκ των 52 νομών/περιφερειακών ενοτήτων της χώρας με τα περισσότερα μη διακανονισμένα χρέη προς τη ΔΕΗ για «μικρά» ποσά, μέχρι 500 ευρώ δηλαδή.
  3. Το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι η διαβίβαση των ασφαλιστικών οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων και ούτε αλλάζει κάτι σχετικά με αυτή. Αλλά πρέπει να μάθετε ότι ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία γίνονται- και για πολύ μικρά ποσά- «επιθέσεις» σε «απροστάτευτους» λογαριασμούς. Ακόμα κι αν το ποσό φτάνει να πληρώσεις τη οφειλή σου, δεσμεύεται και πρέπει να πληρώσεις από αλλού! Η πρώτη κατοικία έχει γλιτώσει λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων αλλά θα έχετε ακούσει σίγουρα για τον «τεχνοφασισμό» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ή όχι;

Αυτά τα ολίγα. Είπαμε να σας φτιάξουμε τη μέρα σήμερα με ολίγη ψυχρή καθημερινότητα, αφού τις επόμενες ώρες θα έχει πολύ δημοτικό συμβούλιο με άλλα ζητήματα εξίσου καυτά. Φυσικά, τα παραπάνω δεν αφορούν  όσους έχουν λυμένο το πρόβλημά τους.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.