Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Δυναμική διαμαρτυρία των φοιτητών σε Πρυτανεία και…γέφυρα

Δυναμική διαμαρτυρία των φοιτητών σε Πρυτανεία και…γέφυρα

13015402_175858PATRATORAΣτα γραφεία της Πρυτανείας στην Πάτρα μετέβησαν σήμερα οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου και η διαμαρτυρία τους υπήρξε ιδιαίτερη δυναμική κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου η οποία διεκόπη. Στο πλευρό τους και φοιτητές της Πάτρας.
Η Πρύτανης Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου μάλιστα αναφέρει σε ανακοίνωση της πως φοιτητές άσκησαν σωματική βία στην ίδια και στον Αναπληρωτή της Νικόλαο Καραμάνο και στη συνέχεια εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να εξέλθουν της αίθουσας των συνεδριάσεων. Ωστόσο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες καθώς στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν και φοιτητές των τμημάτων της Πάτρας οπότε δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιοι ακριβώς ενεπλάκησαν στις εντάσεις.
Επί της ουσίας των αιτημάτων πάντως η Πρύτανις αναφέρει πως “έχει αποδεχθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ που βρίσκονται στο Αγρίνιο και τονίζει, για πολλοστή φορά προς όλους, ότι επείγει να διευθετηθεί το Ακαδημαϊκό ζήτημα του Αγρινίου στην προοπτική των αποφάσεων της Συγκλήτου”. Αποφάσεις που ως γνωστόν μεθοδεύουν την μεταφορά των τμημάτων.
Μιλώντας στο thebest.gr, η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που ουδέποτε άλλοτε έχει βιώσει. Σύμφωνα με την περιγραφή της, μια ομάδα 250 περίπου φοιτητών, οι οποίοι προέρχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις, είχαν καταλάβει την είσοδο της αίθουσας των συνεδριάσεων της Συγκλήτου και εμπόδιζαν με τα σώματά τους και με χέρια τους τους συγκλητικούς να βγουν. «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο Πανεπιστήμιό μας. Μόνο ξύλο δεν φάγαμε. Είναι αισχρές καταστάσεις για τις οποίες ντρέπομαι και λυπάμαι πάρα πολύ. Οι φοιτητές συνέχισαν επί δίωρο να εμποδίζουν τους συγκλητικούς να φύγουν από την αίθουσα. Προσπάθησαν να γκρεμίσουν τις πόρτες, δεν μας άφηναν να φύγουμε. Επιχείρησα να πάω στο νοσοκομείο και δεν με άφηναν», υποστήριξε η κυρία Κυριαζοπούλου. Σύμφωνα με την κυρία Κυριαζοπούλου η ομάδα αυτή των φοιτητών επιχείρησε να «καπελώσει» τα αιτήματα των συναδέλφων τους από το Αγρίνιο, οι οποίοι είχαν πάει στη Σύγκλητο για να εκθέσουν τις θέσεις τους. Μάλιστα δεν απέκλεισε τα σημερινά επεισόδια να σχετίζονται με τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές.
Η ανακοίνωση της Πρυτάνεως αναφέρει τα εξής: «Σήμερα, 14 Απριλίου 2016, υπήρξε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Προσήλθαν φοιτητικοί σύλλογοι από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται στο Αγρίνιο, προκειμένου να ενημερώσουν τη Σύγκλητο για τα δίκαια αιτήματά τους. Συγχρόνως, παρευρέθησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων Τμημάτων της Πάτρας, οι οποίοι προκάλεσαν ένταση.
Μετά την απόφαση αναστολής συνεδρίασης της Συγκλήτου από την Πρύτανι, ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία κατ’ αρχάς στην Πρύτανι και στον Αναπληρωτή Πρυτάνεως κ. Νικόλαο Καραμάνο και στη συνέχεια εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να εξέλθουν.
Η Πρύτανις έχει αποδεχθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ που βρίσκονται στο Αγρίνιο και τονίζει, για πολλοστή φορά προς όλους, ότι επείγει να διευθετηθεί το Ακαδημαϊκό ζήτημα του Αγρινίου στην προοπτική των αποφάσεων της Συγκλήτου. Όμως, καταγγέλλουμε τη βία, λεκτική και σωματική, από όπου και αν προέρχεται. Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Αγρίνιο, μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητήσουμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, που είναι ενήμερη επί του θέματος, σε συμφωνημένη συνάντησή μας στο Υπουργείο».

Διαμαρτυρία και στη Γέφυρα
Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου επιστρέφοντας από Πάτρα συνέχισαν με δυναμικό τρόπο και στη Γέφυρα. Εκεί σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων επιτρέποντας για λίγη ώρα την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Φωτό από patratora.gr

12990918_1758589717706322_3286064698269631729_n

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. rap

    Για την Ταμπακιέρα δεν μας λές κυρία μου, Γιατί προσπαθείς να εξαφανίσεις τα τμήματα του Αγρινίου; Επειδή είσαι Πατρινιά; Ετσι μάθατε τόσα χρόνια να φέρεστε; Πατρινο…………….. κα.

  2. Γιώργος

    Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι φοιτητές του Αγρινίου άσκησαν σωματική βία και οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας, γιατί με τις εώς τώρα κινητοποιήσεις τους είναι βέβαιο ότι ξέρουνε τη θέλουν και δεν το κάνουνε δημιουργώντας προβλήματα με καταστροφές αλλά όπως πρέπει, με διάλογο και διαμαρτυρία αφού δεν τους ακούνε.

  3. κων/να

    Μπραβο στα παιδια………ετσι ενωμενα και δυναμικα να συνεχισουν. Δεν καταλαβαινω γιατι απειλειται ομως το 6μηνο. Δεν φτανει που κανουν τοσο κοπο/δρομο με ατομικα τους εξοδα…..για τα δικαιωματα που τους στερησαν……θα την ‘πληρωσουν’ αλλη μια φορα χανοντας και το 6μηνο; Λες και ειχε ορεξη κανεις να μεινει πισω. Ντροπη παλι…..σ’αυτο το κρατος/χωρα που τα επιτρεπει ολα αυτα τα εκτροπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.