Γεννημένη στη Θράκη στις 11 Φεβρουαρίου του 1910, η Σοφία Μπέμπου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ξεκίνησε την πορεία της ως τραγουδίστρια το 1933 από τη Θεσσαλονίκη, για να βρεθεί πολύ γρήγορα στην πρωτεύουσα όπου άρχισε να γίνει ευρέως γνωστή.
Εως το 1939 η Βέμπο έχει ήδη αναγνωριστεί και καταξιωθεί ως η πρώτη τραγουδίστρια του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού, όμως η κήρυξη του πολέμου πραγματικά απογείωσε την καριέρα της, καθώς ξεκίνησε να τραγουδά σατιρικά και πολεμικά τραγούδια στην παράσταση Πολεμική Αθήνα, που ανέβασε το θέατρο Μοντιάλ, του Μίμη Τραϊφόρου.
Σε μία από τις πιο γνωστές ιστορίες που περιγράφει και στην αυτοβιογραφία της, λοιπόν, δέχθηκε μια άσχημη επίθεση βγαίνοντας από το θέατρο. Πιο συγκεκριμένα, ένα βράδυ, λίγο προτού εισέλθουν οι Γερμανοί στην Αθήνα, η Βέμπο δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο πρόσωπο από κάποιους (πιθανότατα Ιταλούς) «ήταν σαν σιδερένια γροθιά», αναφέρει η ίδια.
Το πρωί της άλλης ημέρας το τηλέφωνο του σπιτιού της χτύπησε και αμέσως μια βαριά φωνή τής είπε: «Στα σπάσαμε τα μούτρα για να μην μπορείς να βγαίνεις στο θέατρο και να λες αυτά που λες». Ποια ήταν η απάντηση της «Τραγουδίστρια της Νίκης»; «Μην στεναχωριέστε, θα τα πω από το ραδιόφωνο».