Σάββατο, Δεκέμβριος 7, 2019

Τρύγος και παραγωγή κρασιού με τον παραδοσιακό τρόπο στη Ναυπακτία (video)

Την ευκαιρία να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί πως γίνεται ο τρύγος στη Ναυπακτία και πως παράγεται το κρασί έδωσε η οικογένεια Ζέλιου στο Βοτανικό κήπο που διαθέτει ένα μεγάλο αμπελώνα εκτός από τα πολλά είδη δέντρων, λουλουδιών και βοτάνων.

Μεγάλοι και μικροί έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στον τρύγο αλλά στο πάτημα του κρασιού με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο τρύγος, η σημαντικότερη ίσως στιγμή στην ιστορία ενός κρασιού, έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με μεγάλους οινοπαραγωγούς, «Το κρασί γίνεται στο αμπέλι!» και η στιγμή του τρύγου είναι η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρει ο παραγωγός και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των κόπων της χρονιάς.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.