Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Τσιόδρας: Από 2.000 έως 3.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τσιόδρας: Από 2.000 έως 3.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Διευκρινίσεις για τα “fake news” που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας έδωσε ο καθηγητής παθολογίας και υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας.

Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε”, τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet. “Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Επεσήμανε, επίσης, ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ωστόσο, τα σημερινά επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα, τα οποία είναι είναι 31. Ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 418.

79 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 13 εξ αυτών διασωληνωμένοι.

Τα 64 είναι άγνωστης πηγής μόλυνσης κρούσματα, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού, ούτε συσχέτιση με τους επιβεβαιωμένους ασθενείς που έχουν νοσήσει στην Ελλάδα από τον ιό.

iatropedia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.