Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τσιόδρας: Στο «πορτοκαλί» η Αττική – Ξεπερνά το 5% στο χάρτη θετικότητας

Τσιόδρας: Στο «πορτοκαλί» η Αττική – Ξεπερνά το 5% στο χάρτη θετικότητας

Την προσοχή εφιστά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική εξαιτίας της πανδημίας, λέγοντας πως βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, αφού στο χάρτη θετικότητας ξεπερνά το 5%.

Στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσιόδρας τόνισε αρχικά πως έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία, στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική.

«Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», δήλωσε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής, και κατέληξε λέγοντας:

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να εφαρμόσουμε επιπλέον μέτρα

Κατά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα στην Αττική για τον περιορισμό της πανδημίας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι εφαρμόσιμα και να εξηγούνται με την απαραίτητη πειστικότητα.

«Τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συνέχισε:

«Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, η χρήση μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική.

«Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες.

Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας» υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: cnn.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.