Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Σωτήρης Τσιόδρας σε πολίτες που πήγαν στα χωριά τους: «Εγώ δεν θα ήθελα να έχω την ευθύνη ότι μετέφερα τον ιό στην επαρχία»

Σωτήρης Τσιόδρας σε πολίτες που πήγαν στα χωριά τους: «Εγώ δεν θα ήθελα να έχω την ευθύνη ότι μετέφερα τον ιό στην επαρχία»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε μια σύντομη αναφορά σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, υπάρχουν συμπολίτες μας που αψήφισαν τις εντολές και ταξίδεψαν για τα χωριά τους εν όψει Πάσχα.

Σε αυτούς τους συμπολίτες που έχουν ήδη μετακινηθεί στην επαρχία, ο λοιμωξιολόγος συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Όπως είπε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου τη Μεγάλη Τρίτη, το παραμικρό σύμπτωμα, ακόμη και ένας πονόλαιμος, θα πρέπει να τους οδηγήσει σε κατ’ οίκον περιορισμό για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μην μεταδώσουν τη νόσο.

Προειδοποιήσεις και μέτρα της κυβέρνησης εν όψει Πάσχα

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο OPEN το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ουσιαστικά επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα για την απαγόρευση μετακινήσεων σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια τις ημέρες του Πάσχα. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται μία τέτοια βεβαίωση μετακίνησης.

Μάλιστα στο τραπέζι υπάρχει πάντα και η έσχατη λύση που ακούει στο μέτρο απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, κάτι που από την κυβέρνηση τονίζουν πως δεν έχει αποφασιστεί. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα προχωρήσει μόνο αν παρουσιαστούν φαινόμενα μη συμμόρφωσης με τα μέτρα με κίνδυνο την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν ήθελα να έχω την ευθύνη ότι μετέφερα τον ιό στην επαρχία

«Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα» σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κλείνοντας το ζήτημα αυτό της μετακίνησης ορισμένων προς τα χωριά τους. Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος, σημείωσε: «Δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι μετέφερα τον ιό σε ένα ηλικιωμένο ή σε κάποιον άνθρωπο στην επαρχία».

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.