Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Μείγμα «απολογίας και διχασμού» η ομιλία του

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Μείγμα «απολογίας και διχασμού» η ομιλία του

«Να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό απέναντι στα κόμματα και να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί» κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξει ότι κατανοεί την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια. Να δείξει στον λαό ότι κατανοεί ότι έχει την ευθύνη. Να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό απέναντι στα κόμματα και να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας  ξεκινώντας την ομιλία του στη βουλή.

«Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ατομική και πολιτική ευθύνη. Θα περίμενα να μην ακούσω μια διχαστική και προκλητική ομιλία. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν και ασυνάρτητος», συνέχισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για μια ομιλία του πρωθυπουργού που ήταν μείγμα «απολογίας και διχασμού».

«Θα περίμενα ο κ. Μητσοτάκης να παραδεχτεί το ανθρώπινο και αυτονόητο, αυτό που σε μια έκρηξη ειλικρίνειας έκανε ο κ. Γεωργιάδης. Είπε το απλούστατο: Πέσαμε έξω. Πόσο δύσκολο είναι να πείτε δύο λέξεις; Πέσαμε έξω» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αυθαίρετες συγκρίσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με το πρώτο και δεύτερο κύμα και απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για «εφησυχασμό».

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «προσπαθήσατε να κερδίσετε πολιτικά πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Λέτε ότι δεν κάνατε κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι. Εκεί εντοπίζεται μονάχα το πρόβλημα; Δεν υπάρχει πρόβλημα ότι καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχετε επίγνωση του πως ζει η πλειονότητα των νέων ανθρώπων στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων δεν έχει στο νου της να κάνει πάρτυ. η πλειονότητα των νέων ανθρώπων ζει στην ανεργία και την ασφάλεια».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορές στα περί αποταμίευσης και εξαρτημένων από το μισθό τους κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι αυτός συνέκρινε στοιχεία και πίνακες νεκρών και διασηλωμένων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας μίλησε για «εγκληματικό εφυσηχασμό» της κυβέρνησης μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Αυτό που πράξατε όλο αυτό το διάστημα ήταν να μην στηρίξετε το δημόσιο σύστημα υγείας κ. Μητσοτάκη συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για εφαρμογή ενός αντιλαϊκού προγράμματος από πλευράς κυβέρνησης που ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας δεν ανέστειλε την εφαρμογή του.

Μέσα σε αυτό το φόντο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο σύνολο των μέτρων για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις όλο αυτό το διάστημα.

Πηγή: tovima.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Non paper

    Όταν είσαι “ηγέτης” όπως σε βάπτισαν τα πετσωμενα ΜΜΕ για τα λίγα κρούσματα στην αρχή της πανδημίας θα πρέπει να έχεις και τα κοτσια, να αναλάβεις τις ευθύνες σου για τα τετραψήφια νούμερα τώρα. Μέχρι και υπουργοί το παραδέχτηκαν ότι δεν υπολόγισαν σωστά την εξάπλωση του ιού μετά το άνοιγμα των συνόρων. Τώρα ετοιμάζονται να κλείσουν και τα δημοτικά γιατί κατάλαβαν ότι οι μάσκες αλεξίπτωτα δεν είναι η λύση. Το πιο εύκολο για να μην χαλάσει η εικόνα τους είναι να μοιράζουν ατομικές ευθύνες,όπως κάνουν πάντα.

  2. Non paper

    Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους ορισμένοι γιατί το αφήγημα δεν τους βγαίνει. Μία κυβέρνηση που βγήκε με lifestyle ειδήσεις,σκονακια στις συνεντεύξεις,non paper στις εφημερίδες και ούτε λόγος για ντιμπέιτ αφού δεν τόλμησε να πάει. Τα μπρος πίσω ορισμένων υπουργών τα θυμόμαστε από τα βιντεάκια για την νδ και το Μητσοτακεικο που έλεγε.Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αναιρεί ή ερμηνεύει διαφορετικά τις παλιές του δηλώσεις. Τον Σεπτέμβριο μας λέγανε “ευτυχώς που δεν ακούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πετάξουμε λεφτά στις ΜΕΘ”. Παλιότερα ο υπουργός υγείας μιλούσε για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μάλιστα δεν ήθελε να μοιραστεί την δόξα αυτή με την Τρόικα. Μοιράζουν τις ευθύνες σε πολίτες και αντιπολίτευση σαν να κυβερνάει άλλος…Για τα σύνορα όλοι λέγανε να τα ανοίξουν αλλά με προϋποθέσεις και όχι με υποχωρήσεις σε εταιρίες πολυεθνικές για να περνάνε οι τουρίστες χωρίς τεστ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.