Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για την απεργία της Τετάρτης

Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για την απεργία της Τετάρτης

Με ανακοίνωσή της η ‘Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί στην κινητοποίηση, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Αναλυτικά:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο και οι εκπαιδευτικοί, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. H κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. 

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10.30 Π.Μ

ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!»

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Πάει πολύ...

  Με το συμπάθειο, την ανακοίνωση την εξέδωσε η Β’ ΕΛΜΕ ή …. το γραφείο τύπου του ΚΚΕ; Με τέτοιες κατάφωρα πολιτικοποιημένες και κομματικά στρατευμένες ανακοινώσεις περιμένεουν εκεί στην ΕΛΜΕ να τους ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί; Α, και για τον πόλεμο στην Ουκρανία υπάρχει ο Ρώσος εισβολέας και έχουμε ξεκάθαρη εισβολή και κατοχή εκ μερους των Ρώσων! Το κάνει γαργάρα και αυτό η ΕΛΜΕ;

 2. Ανωνυμος

  Κουραστηκαν τα παιδια, καλο καιρο θα εχει, να βοηθησουν την τοπικη οικονομια θελουν πίνοντας τον φρεντο.

 3. Βιρτουόζος

  Η αντικανονική σταλινο-βυζαντινή βαλκανική Ελλάδα αντιδρά σύσσωμη σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και με την αφορμή μια εξωγενούς κρίσης ακρίβειας, στον κίνδυνο η χώρα να γίνει ευρωπαϊκή και κανονική.

 4. Ξεφτιλίζεστε, παιδιά!

  Εκεί στην ΕΛΜΕ ξεφτιλίζεστε με τέτοιες ανακοινώσεις! Στην ίδια ανακοίνωση έχουμε γενική πτώση και “του Απρίλι” και “του Απριλίου” . Αφού δεν μπορείτε να αποφασίσετε ούτε για το πώς κλίνεται μια λέξη, τι περισσότερα ζητάτε; Κλείστε το το μαγαζί και μην ξεφτιλίζεστε άλλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.