Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις

Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις

Ψήφισμα με το οποίο ζητά να μην ανανεωθεί και να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις, εξέδωσε η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρει, “πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”. Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπογράψουν το ψήφισμα και διαδικτυακά στο link: https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Κατσίφας

Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Τσούκας

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. φουφουτος

    ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ,ΜΑΤ ΚΑΙ ΜΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ , ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.