Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Θα πέσει πολύ κράξιμο μέχρι να συνηθίσουν το VAR (και) οι Αγρινιώτες φίλαθλοι

«Αν το VAR είναι δίκαιο θα έχουμε ενδιαφέρον πρωτάθλημα φέτος», έλεγε πρόσφατα σε αγώνα του Παναιτωλικού άνθρωπος που έχει φάει με το κουτάλι την διαιτησία. Εννοούσε ότι θα εξαφανίσει τις αδικίες που γίνονται πάντα υπέρ των μεγάλων, αυτές που κάνουν τα ματάκια μας να πονάνε, με λίγα λόγια.

Αλλά μια στιγμή, τι εννοεί «αν το VAR είναι δίκαιο»; Μπορεί να μην είναι δίκαιο ένα ηλεκτρονικό μέσο παρακολούθησης, με προσομοίωση, που μάλιστα έχει κανονικό κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα; Η απάντηση είναι στον ανθρώπινο παράγοντα, διότι, πολύ απλά κάποιος «διαιτητής VAR», ένας άνθρωπος δηλαδή είναι εκείνος που ζητά συγκεκριμένες φάσεις να ελεγχθούν και που επικοινωνεί με την εταιρία η οποία κάνει τη τεχνική δουλειά. Με άλλα λόγια, δεν θα τσεκάρονται όλες οι φάσεις, μπορεί κάποια εσένα να σε κάνει να θες να φας το οπαδικό σου κασκόλ αλλά να μην έχει επιλεγεί! Ή μπορεί να έχει σταματήσει η φάση στο ξεκίνημά της και να μην ζητηθεί VAR σε μια φάση που θα σου φανεί αδιανόητο κάτι τέτοιο.

Μια κλασσική περίπτωση: οι βοηθοί ειδικά, θα αφήνουν την φάση να εξελιχθεί σχεδόν πάντα όταν είναι οριακή διότι αν την σταματήσουν μετά δεν θα μπορεί να ελεγχθεί! Αυτό σημαίνει ότι στον φίλαθλο που είναι στην ευθεία θα του φανεί πολύ παράξενο που δεν έχει κόψει με οφσάιντ τον αντίπαλο(ας πούμε στο κλουβί του Παναιτωλικού)και θα είναι έτοιμος να μπουκάρει. Όμως ο βοηθός- και για να είναι ο ίδιος καλυμμένος-θα πει το περίφημο «παίζετε» και άσε το VAR μετά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

Κοινώς, μια-δυο σοβαρές στραβές να γίνουν θα κλάψουν μανούλες και θα βρεθεί ο νέος εχθρός του οπαδού: η τεχνολογία!

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.