Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Βαρεμένος: Casus belli η εκτροπή του Αχελώου

Βαρεμένος: Casus belli η εκτροπή του Αχελώου

“Casus belli η εκτροπή του Αχελώου” αναφέρει σε δήλωση του, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Γιώργος Βαρεμένος.

Η δήλωση του έχει ως εξής:

“Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επανέφερε στη Θεσσαλονίκη το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, υπό τη μορφή «μερικής»μεταφοράς νερού προς τη Θεσσαλία. Δηλ. όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης.

Η πρώτη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης είχε νεκραναστήσει την εκτροπή ήταν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και όχι πρίν απ’ αυτές, όπως θα επέβαλε η στοιχειώδης δημοκρατική λογική. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ιδίως όταν πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο που έχει προσκρούσει όχι μόνο στο ελληνικό δικαιϊκό σύστημα, αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, συνιστά μια νοοτροπία που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Εκτός αυτού, έχουν διεξαχθεί αγώνες για να μην εκτραπεί η λογική. Άλλο να υπόσχεται κανείς ότι θα φέρει και …ποτάμια και άλλο να έρχεται μετεκλογικά για να τα εκτρέψει. Το παιγνίδι με τις λέξεις δεν μπορεί να οδηγεί σε υποτίμηση της νοημοσύνης των Αιτωλοακαρνάνων, αλλά και των Θεσσαλών, οι οποίοι δεν πρέπει να πεισθούν ότι, για όσα δεινά ταλαιπωρούν τον κάμπο τους, φταίει ο Αχελώος που βρέθηκε σε …λάθος Περιφέρεια και υδατικό διαμέρισμα και δεν έχει ακόμη εκτραπεί.

Σε ό,τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, η νεκρανάσταση της εκτροπής αποτελεί casus belli κατά της κυβέρνησης”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αχελώος

    Δήλωση Τσίπρα το 2019 στην ΔΕΘ,”«Υπάρχει εμμονή πολιτικών στην περιφέρεια Θεσσαλίας με το έργο» πρόσθεσε και επεσήμανε πως η εκτροπή του Αχελώου είναι επιζήμιο έργο οικονομικά και περιβαλλοντικά”. Η θέση του Μητσοτακη(ως αντιπολίτευση,την ιδια περιοδο”) ηταν να ταχθεί υπέρ της μερικής εκτροπής του Αχελώου.Ας δουμε και το casul belli απο τους βουλευτές της νδ του νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.