Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Bαρεμένος: Πολιτική βούληση για σχολή στο Αγρίνιο και ενδεχομένως ερευνητικό κέντρο και τμήμα ΤΕΙ

Απαιτείται ωστόσο η…συναίνεση της Πρυτανείας. 

geg-panepistimio-katalipsi1

Xθες, Πέμπτη, το μεσημέρι έλαβε χώρα στο υπουργείο Παιδείας η κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Μια σύσκεψη βέβαια με σκοπό να γίνει αφενός το υπουργείο κοινωνός των θέσεων των εκπροσώπων του Αγρινίου και αφετέρου αυτό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του από την πλευρά του.
Αποφάσεις φυσικά δεν επρόκειτο να ληφθούν , άλλωστε δεν λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο, ενώ δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της Πρυτανικής Αρχής, η οποία είναι άγνωστο αν είχε κληθεί.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ. Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής.
Η συζήτηση φέρεται να διεξήχθη σε θετικό κλίμα ενώ από το δημαρχείο Αγρινίου εκφράζονταν συγκρατημένη αισιοδοξία παραπέμποντας ωστόσο σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και αποφεύγοντας η δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί επισήμως . Την ανακοίνωση ανέμενε και το agrinionews.gr χθες καθώς πρόθεση του ήταν να αποτυπωθεί με ακρίβεια το πώς προσεγγίζει η πολιτική ηγεσία την υπόθεση των πανεπιστημιακών τμημάτων, πέραν των όσων θεωρητικώς ελέχθησαν στη σύσκεψη .
Ανακοίνωση ωστόσο δεν εκδόθηκε προς το παρόν. Κατά συνέπεια μόνη σαφής πληροφόρηση αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Β΄αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου. Μιλώντας στην τηλεόραση του Αχελώου έκανε λόγο για θετικό κλίμα και ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με την προοπτική των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου και την ενίσχυση του ρόλου τους.
Ανέφερε ο κ.Βαρεμένος πως έγινε αποδεκτή η πρόταση των φορέων για δημιουργία μιας σχολής με δική της Κοσμητεία και προς αυτή την κατεύθυνση θα ξεκινήσει άμεσα ενέργειες το υπουργείο ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ερευνητικού κέντρου στο Αγρίνιο αλλά και ενός τμήματος ΤΕΙ.Ένα τμήμα που θα ανήκει προφανώς στο αυτόνομο ΤΕΙ της Αιτωλοακαρνανίας όταν τα τα τμήματα του Μεσολογγίου αποσυνδεθούν από την Πάτρα. Σχετικές σκέψεις άλλωστε έχουν γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.
Το θετικό αυτό σενάριο ο κ. Βαρεμένος το περιέγραψε ως Plan b του Υπουργείου Παιδείας, άγνωστο ωστόσο αν το θεωρούμενο ως Plan 1 είναι αυτό που είχε περιγράψει ο Γενικός Γραμματέας Π.Παπαγεωργίου σε ομιλία στο Μεσολόγγι και ο ίδιος ο Κ.Γαβρόγλου σε ανεπίσημες συναντήσεις του και το οποίο ουσιαστικά οδηγούσε τα τμήματα στην Πάτρα με αντίβαρο της ίδρυση ΤΕΙ με έδρα στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Βαρεμένος μάλιστα ανέφερε πως έπεσε στο τραπέζι και η σκέψη για ίδρυση δύο ΙΕΚ στην περιοχή με αντικείμενο σχετικό με τις αναπτυξιακές προοπτικές της, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο.
Είπε βέβαια και το αυτονόητο ο κ. Βαρεμένος πως πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ενώ προϋπόθεση είναι η συναίνεση της Πρυτανείας. Μια συναίνεση ωστόσο που δεν φαντάζει και ιδιαίτερα πιθανή αν αναλογιστούμε όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η δήλωση Βαρεμένου:

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας για το μέλλον των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό κ.Γαβρόγλου, η οποία κατέληξε σε θετικά αποτελέσματα ως προς την προοπτική της παρουσίας των Τμημάτων στο Αγρίνιο, της ενίσχυσης του ρόλου τους, αλλά και ευρύτερα για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αιτωλοακαρνανία.
Για τα τμήματα του Αγρινίου, έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η πρόταση η οποία διατυπώθηκε από τους φορείς, για τη δημιουργία μιας Σχολής που θα έχει τη δική της Κοσμητεία.Η πρωτοβουλία θα είναι του Υπουργείου και θα πρέπει, όπως προβλέπεται, να συναινέσει και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.Ο Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι θα αρχίσει αμέσως τις ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της δημιουργίας ενός Ερευνητικού Κέντρου στο Αγρίνιο, όπως και η δυνατότητα για ένα Τμήμα ΤΕΙ, επίσης στο Αγρίνιο, το οποίο θα δούμε πώς θα συνδέεται γενικότερα με την παρουσία ενός αναβαθμισμένου ΤΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο ΙΕΚ που θα είναι ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα γίνουν με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και θα έχουν αντικείμενο που να ταιριάζει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο ωστόσο πρέπει να δούμε πιο συγκεκριμένα.
Όλες αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να γίνουν οργανωμένα και με στοχευμένες ενέργειες. Η προσπάθεια δεν σταματά -προσωπικά, άλλωστε, δεν σταμάτησα ποτέ τις επαφές και τις ενέργειες για τη διασφάλιση της παρουσίας και την αναβάθμιση των Τμημάτων στο Αγρίνιο, αλλά και την περαιτέρω σύνδεσή τους με τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής. Στόχος μας είναι να παγιωθεί ο ρόλος τους και να ενισχυθεί, ώστε να αποτελέσουν έναν βραχίονα αναπτυξιακό και πνευματικό, θα έλεγα, για το Αγρίνιο και για την ευρύτερη περιοχή, κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και που ήρθαν να συσσωρευτούν σε παλαιότερες αδράνειες και αβελτηρίες ως προς το θέμα αυτό. Πρέπει, γι’ αυτό, να τα αγαπήσουμε περισσότερο και να τα αγκαλιάσουμε, τα Τμήματα αυτά και ό,τι άλλο δημιουργηθεί στο Αγρίνιο, ώστε και η πόλη και η περιοχή να αποκτήσουν αναπτυξιακή πνοή και ένα κύτταρο ζωής πνευματικής».

Θέματα που ενδιαφέρουν

41 Σχόλια

 1. PANE-6

  ANTI ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ Α.Ε.Ι ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ; ΚΑΝΕΙΣ.

 2. Φοιτητής

  ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΝΕ 6 ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ 10 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ.

 3. PANE-6

  ΑΣΕ ΡΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Η ΛΑΜΙΑ Η ΤΡΙΠΟΛΗ Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΕΓΩ? ΝΑ ΣΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ; ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ; ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ; ΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΣΧΕΤΕ;

 4. Φοιτητης

  Θα μας διώξουν από την Πολυτεχνική και θα χάσουμε ισχυρά δικαιώματα για τα καπρίτσια μερικών…..

 5. ??????

  Ρε “”φοιτητή “” της πλάκας εσύ δεν πήγες διακοπές όπως κάνουν όλοι οι πραγματικοί φοιτητές ??? Αλλά με αυτό το χαρακτήρα που βγάζεις ούτε γκόμενα δεν θα έχεις ?? Φυσικά για να πέρασε στο Αγρίνιο φαντάσου τι μαθηταρας θα εισουν ??? Κλείνοντας η πόλη του Αγρινίου και πάνω απ’ όλα οι κάτοικοι τι σου φταίνε και τους υποτιμάς ??? Γράψε μας από πού είσαι να γελάσουμε… Νούμερο.

 6. BASKOS FILELEFTEROS

  Καλό ακούγεται αλλά ας μη ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ψεύτες συριζαίους. Αυτούς που πριν ένα μήνα μας έκαναν διαστημική υπερδύναμη και μόλις προχθές μας έγβαλαν από τα μνημόνια.

 7. Φοιτητής

  ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ 6??ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ??ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΚΤΛ??ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ??ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΠΏΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

 8. patrinos

  pane 6 γυρνα στη σπηλια σου που θες και αυτονομια

 9. PANE-6

  ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΠΑΤΡΙΝΕ ΑΝΤΕ ΠΑΙΞΤΟ ΜΑΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΑΙΚΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΥΛΑ ΣΤΗ Δ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΗΣΥΧΟ. .ΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΠΗΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

 10. agnostos

  Παρότι ακόμα υποστηρίζω μεταφορά, να μείνουν οι σχολές Αγρίνιο και να ενδυναμωθούν, δεν είναι άσχημο σενάριο. Βολεύει τους πάντες. Και Αγρίνιο (ανάπτυξη) και φοιτητές (πτυχίο απο Πάτρα) και Πάτρα (συνεχίζει να έχει σχολές, αλλά πιο δυναμικές).
  Αρκεί να λειτουργούν τα τμήματα καλά και όπως πρέπει, με ισχυρή διοίκηση απο κεντρικό, δυνατό πανεπιστήμιο, με πτυχίο που έχει αξία. Αν είναι να μείνουν Αγρίνιο και μετά απο 2-3 χρόνια οι τοπικοί παράγοντες να αρχίσουν τα περί αυτονόμησης ξανά και να αποσταθεροποιούν το κλίμα, καλύτερα να φύγουν αύριο τα τμήματα.
  Αλλά άκρη δε βγαίνει. Ξεκινήσαμε να λέμε για τα τμήματα, τώρα ξαφνικά λένε και για ΙΕΚ, ο υπουργός απλά δέχτηκε τις προτάσεις (δε σημαίνει οτι στο τέλος θα τις υλοποιήσει και αυτούσιες, όλο εναλλακτικές προτείνει) και η πρυτανεια έχει αποφασίσει εδώ και 2 χρόνια την μεταφορά. Οπότε υπομονή και στην υγεία μας, γιατι όλοι το πάνε μακριά.
  Όσο για τους υπόλοιπους, εδώ μιλάμε για πανεπιστήμιο και σχολιάζουμε ήρεμα, δεν προσβάλουμε τον κόσμο. Και στην τελική, αν τα τμήματα του Αγρινίου τα έχετε για πέταμα και μόνοι στόκοι περνάνε, τι τα θέλετε στο Αγρίνιο? Αφήστε τα να τα παρει η Πάτρα, να τα κάνει καλύτερα.
  Παρακαλώ τους διαχειριστές, όπως είχαν μορφοποιήσει δικό μου σχόλιο, που είχα αναφέρει παλιότερα ένα συγκεκριμένο επίθετο, έτσι να μορφοποιούν και να κόβουν προσβλητικά σχόλια άλλων. Αλλιώς να γίνει κερκίδα εδω μέσα και ο καθένας να βρίζει ότι θέλει.

 11. Φοιτητής

  ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ”???????” ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΝΑΓΑ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΑΓΡΙΝΙΟ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΜΕ ΤΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΈΦΤΟΜΟΥΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ,ΕΙΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΩΣ ΚΙΝΗΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΜΑΕΙ ΠΟΙΟΝ.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΝΙΔΕΕ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΕ 6 ΕΓΡΑΨΑ..ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ..ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

 12. Φοιτητής

  agnostos ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ,ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

 13. PANE-6

  ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΥΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

 14. Φοιτητης Δπφπ

  Εγώ σαν φοιτητής του τμήματος ΔΠΦΠ δεν με πειράζει να παραμείνω στο Αγρίνιο και θεωρώ πως είναι σωστό να μεγαλώσω η φοιτητική κοινότητα του Αγρινίου. Ωστόσο είναι ενάντια σε αυτήν την πρόταση διότι το Τμήμα μου ανήκει στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Με την δημιουργεία μιας σχολής στην οποία θα ενταχθούν τα τρία τμήματα του Αγρινίου χάνονται οι διεκδικήσεις μας. Παρακαλώ τον λαό του Αγρινίου άμα αγαπά το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου να παλέψει μαζί μας ώστε τα τμήματα να παραμείνουν στην πόλη του Αγρινίου αλλά να μην ενταχθεί το ΔΠΦΠ μέσα σε αυτή την ενιαία σχολή αλλά να παραμείνει στην Πολυτεχνική.

 15. Ανώνυμος

  Ας μάθουν πρώτα οι αγρινιώτες να μην καταστρεφουν οι ίδιοι την πόλη τους και βλέπουμε για πανεπιστήμιο.

 16. agnostos

  Η αλήθεια ειναι οτι το ΔΠΦΠ ειναι ο μεγάλος χαμένος, αμα μεινουν τα τμήματα Αγρίνιο. Αλλος ένας λόγος για μεταφορά. Συνάδελφοι κουράγιο. Μην φαγωθουμε και μεταξύ μας οι φοιτητές.
  Αλλά μην προτρέχουμε, έχει πολύ ψωμί. Plan a, plan b, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ερευνητικό κέντρο, τμήματα, κοσμητεία, ο κάθε εμπλεκόμενος πετάει και μια εναλλακτική. Κλασικά στην Ελλάδα,ακόμα ένα σοβαρό θέμα παιδείας κατάντησε καθαρά πολιτκό και θα περάσει στο τελός το καλύτερο πολιτικό βύσμα και όποιος μπορεί να πιέσει περισσότερο. Θα αράξουν και για Αύγουστο. Απο Σεπτέμβρη πάει το ζήτημα. Κρίμα. Κατάντησε αστείο.

  Λιγο ασχετο, αλλα θα το πω. Ότι μα οτι και να γίνει, ποτέ δεν είδα τους τοπικούς παράγοντες να αναπτύσσουν τον χειμερινό τουρισμό ή τον θρησκευτικό τουρισμό ή τον αθλητικό τουρισμό. Το Αγρινιο έχει και ομορφα τοπία και εκκλησιαστική παράδοση και πολυ καλό γήπεδο και πολύ καλό Παναιτωλικό. Μια ζωή για τις σχολές μάχονται. Σχολές που δε θέλουν να μείνουν εκεί. Αμα μάχονταν με τόσο πάθος και για άλλα θέματα, θα ηταν πολύ καλύτερα για ολους.

 17. kostas

  θα μπορουσε οι φοιτητες και οι τοπικες αρχες να συμφωνησουν οι μεν να μεινουν στο αγρινιο και οι δε να λυσουν καθε προβλημα που εχουν οπως λεσχες, εγκαταστασεις κτλ… τοσο δυσκολο ειναι;

 18. PANE-6

  ΑGNOSTOS ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 19. Νίκος Γεννηματάς

  Μόνη λύση είναι η μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα απ’ότι φαίνεται για μία ακόμα φορά, καθώς φαίνεται πετσόκομμα τους αν μείνουν εδώ και υποβάθμιση τους σε μία τσαπατσούλικη και εύκολα εκμεταλεύσιμη κατάσταση. Όσο για κάποιους “κυρίους” εδώ μέσα που κάνουν χαρακτηρισμούς τοπικιστικού χαρακτήρα για την Πάτρα και άλλες πόλεις, να ξέρετε ότι είστε ο λόγος που το Αγρίνιο έχει παραμείνει σε τέτοια μίζερη κατάσταση.
  Τα έχουμε πεί 2000000 φορές. Θα σκεφτούμε και τους φοιτητές ,αλλά και το συμφέρον της πόλης. Οι φοιτητές πρέπει να τραβήξουν την ανοδική πορεία τους ΕΝΤΟΣ της πανεπιστημιούπολης της Πάτρας που ΗΔΗ ανήκουν, και εδώ στο Αγρίνιο θα πρέπει να κατασκευαστούν ΕΞ ΑΡΧΗΣ αυτά που προτείνονται για να να ξεκινήσει η πόλη από μία ελεγχόμενη βάση στην οποία δεν θα υπάρχουν οι αντιδράσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.
  Για άλλη μία φορά θα το ξαναπώ , να ακούτε την άποψη του φίλου agnostos, γιατί η άποψη του είναι εξαιρετικά ορθή και ενδιαφέρουσα,και είναι από μία πλευρά που δεν την βλέπουμε εύκολα εμείς εδώ στο Αγρίνιο. Γιαυτό ακούστε τον και όποιον άλλον εκφράζει με ωριμότητα και επιχειρήματα την άποψή του ,γιατί δεν είμαστε μόνοι μας εδώ , υπάρχουν και παιδιά και φοιτητές, οι οποίοι είναι άνθρωποι δικοί μας,σαν τα παιδιά μας και αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Αν ακολουθήσετε τον δρόμο της απομόνωσης και του εγωισμού , θα διαιωνίσετε την μίζερη κατάσταση της πόλης.

 20. Νίκος Γεννηματάς

  Κώστα, αν διαβάζεις τα νέα και ενημερώνεσαι τακτικά τα τελευταία 6-7 χρόνια, και κυρίως τα τελευταία 3-4 , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές η πανεπιστημιακή κοινότητα που φιλοξενείται στην πόλη έκανε υπομονή ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτήσεις της ,και ΠΟΤΕ δεν έγινε τιποτα.. Κάθε χρόνο γινόταν η ίδια κοροϊδία με την ανίκανη δημοτική αρχή να τάζει , τελικά να μην γίνεται τίποτα και τα τμήματα να έχουν ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα, και πάλι ξανα απο την αρχή.
  Ακόμα και όσοι εδώ με καλή διάθεση θέλουμε την καλυτέρευση της πόλης, πρέπει να καταλάβετε ότι εκτίθεστε σε ένα ζήτημα που ίσως και να μην σας αφορά 100% . Δεν είστε οι μόνοι επηρεαζόμενοι.. Μην κοιτάτε το ζήτημα μόνο απο την δικιά σας σκοπιά, κοιτάξτε και τους άλλους, γιατί στο μέλλον και τμήματα να γίνουν , όχι μόνο φοιτητές δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους, αλλά ΟΥΤΕ κριάρια!!

 21. agnostos

  Φίλε PANE-6,
  Μια πόλη, αν θέλει να έχει μέλλον, πρέπει να αναπτύσει ολους τους τομείς, με βασικό την γεωργία και την κτηνοτροφία. Χωρίς πρωτεγενή τομέα μια πόλη δεν πάει πουθενά. Δε μπορεί να στηρίζεσαι μόνο σε πανεπιστήμιο, γιατί μπορεί να στο πάρουν. Το ζήτημα έγινε καθαρά πολιτικό, οπότε υπάρχει και περίπτωση να φύγουν οι σχολές, ανάλογα με το πιο βύσμα θα νικήσει τη διαμάχη. Αν οι ντόπιοι πολιτικοί είχαν φροντίσει να αναπτύξουν και άλλους τομείς, δε θα είχατε εξαρτηση μόνο απο τις σχολές και δε θα πλήγωνόταν τόσο η οικονομία σας.

  Επίσης, η παιδεία μιας πόλης φαίνετε και απο το πως φέρετε στα τμήματα. Η άσχημη αντιμετώπιση των ντόπιων πολιτικών και παραγόντων προς τα τμήματα, έχει υποθεί άπειρες φορές και απο εμένα και απο άλλους. Αυτά είναι γεγονότα, είτε μας αρέσει , είτε οχι. Δε τα βγάζουμε απο το κεφάλι μας. Γ αυτό και οι φοιτητές θέλουν να φύγουν.Μόνο με σωστή παιδεία και αντιμετώπιση προς τμήματα και φοιτητές, θα έχεις και ακαδημαική δραστηριότητα στη πόλη σου. Αμα είναι οι τοπικοί παράγοντες να μας γράφουν, θα φύγουμε, λογικό είναι. Δε μπορεί καθε 2-3 χρόνια οι σχολές να αλλάζουν πανεπιστήμιο και διοίκηση, ΑΕΙ είναι, όχι περιβόλια.

  Τέλος, το αυτόνομο πανεπιστήμιο Αγρινίου είναι προτεραιότητα όλων ΣΑΣ, όχι όλων μας. Έγιναν τόσα τραγικά λάθη επι Δ. Ελλάδος, που οι φοιτητές ούτε που θέλουν να το ξανακούσουν. Και έχουν δίκιο. Το πιο απλό σου λεω : Στο ΔΠΠΝΤ, επι Δ. Ελλάδος δεν υπήρχαν λεφτά ούτε για να φτιαχτούν οι ασφάλειες και δε μπορούσαν να ανάβουν a/c. Δίνανε μαθήματα καλοκαιρίατικα με 40 βαθμους. Αυτά σας τα έχουν πει οι πολιτικοί; Γ αυτά τα αίσχη φταίει η Πάτρα; Γιατί ο Βαρεμένος και ο δήμαρχος δε τα λένε αυτά στον Γαβρόγλου; Θα έστελνες το παιδί σου σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο; Η μηπως καλά να πάθουν οι φοιτητές, γιατί δεν έγραψαν καλά και περασαν Αγρίνιο, οπότε τους αξίζει να μην έχουν a/c ; Σ αυτά δεν απαντάει κανένας, ισα-ισα μας κοροιδευουν κιόλας, και μετά αμά είναι να φύγουν οι φοιτητές πανικοβάλλονται οι πολιτικάντηδες, κλαίγονται και τρέχουν να συνατήσουν τον υπουργό. Τότε όμως θα είναι αργά. Γ αυτό να προσέξουν οι πολιτικοί, γιατί ήδη το Αγρίνιο αποκτά άσχημη φήμη και δε θα το δηλώνει άνθρωπος, ακόμα και αν έχει 100 σχολές.

 22. Φοιτητής

  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΓΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ,ΟΠΩΣ ΚΤΉΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΈΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΕΔΩ ΟΙ 3 ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ 10 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΤΛ. ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΣΤΙΚΑ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ “ΜΑΤΩΝΟΥΝ” ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΕΠΑΚΌΛΟΥΘΟ. ΟΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ. ΑΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΩΣ ΚΙΝΗΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙ ΖΗΛΟ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝ.

 23. agnostos

  Φοιτητής (29/07/2017 at 7:07 ΜΜ) και Νίκος Γεννηματάς με κάλυψαν πλήρως. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Η τύχη 3 τμημάτων, για μια ακόμα φορά στα χέρια ξένων. Μακάρι να γίνει το σωστό. Περιμένουμε να δούμε ποιός πίεσε καλύτερα. Βαρεμένος, Κυριαζοπούλου ή Γαβρόγλου;
  Ρε παιδιά, κανένας απο αυτούς δεν κάλεσε τους φοιτητές να συμμετέχουν στη κουβέντα; Έστειλε καμια επιστολή το φοιτητικό κίνημα να ενημερώσει τον υπουργό;

 24. PANE-6

  ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΛΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΟΠΩΣ Ο AGNOSTOS Π.Χ ΚΑΙ ΦΥΕΙΚΑ ΦΤΑΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥΒΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΣΚΑΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ. ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΙΣΠΑΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΓΔΑΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΔΕΡΝΟΥΝ.

  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑΒΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣΨΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

 25. Φοιτητης

  PANE6 αυτό είναι το πρόβλημα παντού βλέπεις εχθρούς που δεν υπάρχουν. Λες να φύγουν οι μισές σχολές από την Πάτρα και να έρθουν σε εσάς. Πρώτα από όλα η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος δεύτερον στο Αγρίνιο δεν δουλεύει μια επαγωγως για να κάνουμε τα πειράματα μας. ΈΧΕΙΣ ΙΔΈΑ ΠΌΣΟ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ???

 26. Φοιτητής

  PANE 6 ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ. ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΛΕΣ. ΚΑΙ ΘΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΕΔΩ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ. ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΣΧΟΛΙΑ??ΓΙΑΤΙ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ??ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΌΝΗ ΑΛΉΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΘΑ ΓΝΏΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΩ Η ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ….ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ !!!!!

 27. Νίκος Γεννηματάς

  Είναι ΝΤΡΟΠΗ και μόνο το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν οι φοιτητές και οι ακαδημαϊκοί σε όλο το ζήτημα και υπάρχει τόσο εχθρική αντιμετώπιση πρός την μεριά τους. Έχοντας δεί την ακαδημαϊκότητα εκ τον εσώ στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, θα ήθελα να πώ ότι σχεδόν πάντα στις σοβαρές χώρες οι ακαδημαϊκοί παράγοντες έχουν λόγο για τα προβλήματα που τους επηρεάζουν με άμεσο τρόπο. Εκεί όμως προβλήματα σαν αυτά που υπήρχαν στα τμήματα εδώ επί Δυτικής Ελλάδας και που προκύπτουν από την τραγελαφική κατάσταση αφαίμαξης τους από τοπικούς παράγοντες μέσα σε ένα κλίμα κοροϊδίας, δεν υπήρχαν!!
  Όσο για εσένα φίλε PANE-6 ,όλοι θέλουν το καλύτερο για κάθε μέρος που το αξίζει, αλλά κάθε τι που αξίζει αναδεικνύεται μέσω της προσπάθειας και της προσφοράς σε ανώτερους σκοπούς, κατί που δυστυχώς το Αγρίνιο αυτή τη στιγμή δεν το προσφέρει,και μέσα απο όλα αυτά τα χρόνια δεν απέδειξε ότι θέλει(τα προβλήματα των τμημάτων τα λένε όλα,και δεν ήταν εξ ολοκλήρου θέματα της πρυτανείας όπως πολλοί λένε). Και όταν μιλάει κάποιος για Αγρίνιο,σίγουρα δεν πιστεύω οτί εννοεί όλους τους απλούς ανθρώπους που το απαρτήζουν, αλλά εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την δραματική κατάσταση,και εκείνους που είναι αρκετά εγωιστές ώστε να διαιωνίζουν προβλήματα και να φέρνουν σε τελματώδη κατάσταση τα τμήματα που δεν φταίνε και σε τίποτα. Λεφτά έφεραν εδώ άλλωστε.
  Επίσης ενημερωτικά ,αν έκλεινε το πανεπιστήμιο Πατρών θα έκλεινε και της Θεσσαλονίκης κατά πάσα πιθανότητα,και σίγουρα και των Αθηνών θα πετσοκοβόταν. Μην γινόμαστε υπερβολικοί και λέμε ασυναρτησίες για ιδρύματα όπως της Πάτρας που είναι απο τα πιο ιστορικά στην Ελλάδα και είναι το 3ο κατα σειρά με 24 τμήματα(καθώς μιλάμε το πανεπιστήμιο πατρών στέλνει και κατασκευάζει τους πρώτους μικροδορυφόρους της Ελλάδας στο διάστημα). Επομένως οι τοπικιστικές ασυναρτησίες δεν αρμόζουν σε μία συζήτηση η οποία θα έπρεπε να είναι καθαρά και μόνο για την καλυτέρευση των τμημάτων φίλε μου, που στην προκειμένη απότι φαίνεται λόγω όλης της πίεσης και του χάους που έχει προκλειθεί , είναι να μετακινηθούν γιατί αλλιώς θα συνεχιστεί μέχρι “ποιός ξέρει” πότε…
  Φαίνεται ότι το πείραμα του να προσπαθήσεις να φορέσεις πανεπιστήμιο σε μία περιοχή που δεν το δέχεται εύκολα έχει αποτύχει.. γιαυτό και το πανεπιστήμιο αν ξεκινήσει κάποια στιγμή στο Αγρίνιο θα πρέπει να γίνει απο το ίδιο το Αγρίνιο,με δικούς του παράγοντες και συνεισφορές,και χωρίς καμία βοήθεια απο μεγαλύτερα ιδρύματα. Δεν γίνεται να συντηρείς αλλού τμήματα απομακρυσμένα και εκτός campus ,ειδικότερα στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αυτή την στιγμή η χώρα μας. Στο εξωτερικό αν γίνεται, που και πάλι σε περιορισμένο βαθμό (δεν υπάρχει η λογική εκεί του ότι σε κάθε άκυρο ακαδημαϊκά-εμπορικά-παραγωγικά μέρος φτιάχνουμε και πανεπιστημιουπόλεις) μπορεί να γίνει γιατί υπάρχει άλλη νοοτροπία και οι πανεπιστημιουπόλεις δεν βοηθούν στην άμεση προσφορά ρευστού στις τοπικές κοινωνίες ,αλλά περισσότερο στην ανασύσταση τους και την δημιουργία χαρακτήρα σε αυτές ,παραγωγικό ή εμπορικό ή ερευνητικό.
  Πραγματικά το ελπίζω κάποια κολλημένα μυαλά να ξεφύγουν από αυτά τα κολλήματα γιατί ειλικρινά ,αυτό είναι που πάει πίσω το Αγρίνιο και το κάθε Αγρίνιο.
  Τέλος η ανάπτυξη όλη της Ελλάδας πλέον βασίζεται στον τουρισμό γιατί οι Έλληνες εκεί τα καταφέρνουμε καλύτερα απο οτιδήποτε ,γιατί είμαστε φτιαγμένοι φαίνεται να είμαστε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. χαχαχα Τις προάλλες διάβαζα ότι το αεροδρόμιο της Πάτρας, ο Άραξος , έχει 4πλασιάσει τις τουριστικές του πτήσεις μέσα σε 4 χρόνια και κάθε χρόνο αυξάνονται οι προορισμοί και οι πτήσεις σε τεράστιο βαθμό. Αυτά είναι που θα έπρεπε να κοιτάει το Αγρίνιο που έχει αεροδρόμιο, και ίσως θα έπρεπε να αξιοποιήσει και περισσότερο τον τουρισμό βουνού όπως και τις λίμνες και τον φυσικό πλούτο που το περιτριγυρίζει. Εκεί είναι η ανάπτυξη,και όχι στο πετσόκομμα των παιδιών μας,δηλαδή των φοιτητών που και αυτοί πεινάνε όπως πεινάει ο κάθε διψασμένος απο ανάπτυξη τόπος.

 28. Φοιτητης

  Επίσης το Αγρίνιο είναι 14 μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα γκουγκλαρε και μπες στην Βικιπαίδεια να το δεις

 29. Αγρινιοτης

  ΑΠΑΙΤΏ ΈΝΑ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΊΟΥ. ΈΛΕΟΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ΌΠΩΣ ΠΑΝΤΟΎ. ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ ΚΑΙ ΠΆΤΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΚΑ ΤΑ ΙΩΆΝΝΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΈΣ ΧΩΡΊΣ ΙΣΤΟΡΊΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΒ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΟ ΑΓΡΊΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ.

 30. Φοιτητής

  “ΑγρινιΩτης” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ..ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ?? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ??ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΑ,ΜΑΘΕ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΈΠΕΙΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΦΥΤΕΨΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ.

 31. Αγρινιωτης

  ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΌΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΑΝΝΙΝΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΊΑΣ

 32. Αγρινιωτης

  ΠΑΤΡΙΝΟΊ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ ΦΟΡΆΝ ΤΗΝ ΜΆΣΚΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΉ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΎΟΥΝ ΕΜΆΣ ΠΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΛΊΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΎΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΦΈΡΟΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΌΞΕΝΗ ΜΕ ΦΡΟΝΤΊΔΑ. ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ ΤΙΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΆΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΔΙΟΥ ΤΟΠΟΥ

 33. Ανώνυμος

  Πόλη της οποίας οι κάτοικοι σπάνε πλατείες σχολεία και παιδικούς σταθμους όχι πανεπιστήμιο δεν της αξίζει αλλά ούτε ΙΕΚ

 34. mhtsakos

  Ας μιλήσω και εγώ σαν γιαννιώτης.Εχω αναφερθεί και σε άλλα ποστ ότι αυτά που μας ενώνουν είναι ή πρέπει να είναι περισσότερα από ότι μας χωρίζουν..Δεν θα μπω στην ανούσια διαμάχη περί ιστορικότητας των πόλεων,στο κάτω -κάτω όλοι έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ,μπορούμε να δούμε τη προσέφερε κάθε πόλη διαχρόνικα στα της παίδειας στην χώρα μας.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα Γιάννενα αναφέρονται από πολλούς ως η πρωτεύουσα του νεοελληνικού διαφωτισμού.Δεν μπορώ να καταλάβω φίλοι Αγρινιώτες την εμμονή σε κάτι ανέφικτο.Διεκδικήστε και μάλιστα δυναμικά στον ακαδημαικό τουλάχιστον χώρο κάτι ρεαλιστικό.Αλλά για μένα στρέψτε την προσοχή σας σε άλλες κατευθύνσεις.Πρωτογενής τομέας ,μεταποίηση,τουρισμός.Τόσες λίμνες έχει ο νομός,ορεινή παρθένα φύση,το αεροδρόμιο του ακτίου είναι δίπλα.Εκμεταλευτείτε την ενοποιημένη περιοχή γέφυρα ρίου -αντιρίου ήπειρος.Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων οι αποστάσεις έχουν μηδενιστεί.Μην περιχαρακώνεστε,μην απομονώνεστε και κυρίως δημιουργείτε συνεχώς φανταστικούς εχθρούς γύρω σας.Μια οι πατρινοί,μια οι γιαννιώτες και μια οι μεσσολογγίτες.Επειδή- το έχω ξαναγράψει -η πλειοψηφία των κατοίκων και ειδικά τα άτομα που έχω γνωρίσει προσωπικά είναι πολύ αξιόλογα μην αφήνετε την μιζέρια των λίγων να καθορίζει τις τύχες σας.

 35. Πρωτευουσιανος

  Αμάν αυτή η εμμονή για το Πανεπιστήμιο και άλλες πόλεις δεν έχουν αλλά αναπτύχθηκαν πάρα πολύ

 36. Μοντεχρηστος

  ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑ.

 37. Φοιτητής

  Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΜΟΝΤΕΧΡΗΣΤΟΣ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1964. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ. ΑΝ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ!!!

 38. Αθηναίος

  Το οτι αναφέρονται οι Αγρινιώτες για Ιστορία ειναι απλα αστείο. Πριν αναφερφείτε στην Αθήνα να θυμάστε πως εμείς είμαστε η πρωτεύουσα και εσείς ενα τιποτά. Οσο για την Πάτρα το Μεσολόγγι και τα Ιωάννινα εκείνοι προσφέρουν περισότερα στον πολιτισμό και τον τόπο τους απο Βιολογικές ντομάτες και πορτοκάλια.

 39. agnostos

  Αγρινιώτης/Αγρινιοτης
  Οι γονείς μας μας ταιζουν. Και όσοι γονείς δε μπορούν, οι φοιτητές δουλεύουν και σπουδάζουν ταυτόχρονα. Και όσοι είναι άριστοι τους βοηθούν το ΙΚΥ και ιδιωτικά κληροδοτήματα και επιχορηγήσεις. Ούτε εσύ, ούτε ο τόπος. Ο τόπος απλά έχει τα τμήματα. Και δεν είδα καμια ιδιαίτερη φροντίδα. Ελάχιστοι τοπικοί παράγοντες αγάπησαν τους φοιτητές (ΔΗΠΕΘΕ, εκδηλώσεις σε παλαιά αγορά, ομιλίες σε επιμελητήριο – να πουμε και ένα μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους).
  Ο τόπος απλά είναι τυχερός και επωφελείτε οικονομικά.
  Και την έρευνα μας την δίνουμε στο πανεπιστήμιο. Όχι στον τόπο. Ο κόπος μας να σπουδάζουμε και να κάνουμε εργασίες και να περνάμε μαθήματα, αναγνωρίζετε απο το πτυχίο μας και η έρευνα φέρει τη σφραγίδα του πανεπιστημίου Πατρών. Όχι του Αγρινίου. Και αν είμαστε τυχεροί, θα συνεχίσει να είναι των Πατρών. Δεν θα καθόμαστε να κάνουμε έρευνα επιπέδου ΑΕΙ για να τη δίνουμε σε σένα να έχεις γόητρο.
  Και τι πάει να πεί “έλεος οι φοιτητές και οι απαιτήσεις τους”; Πως μιλάς έτσι ; Να πληρώνουμε το νοίκι μας, να γεμίζουμε τις καφετέριες και να βγάλουμε και το σκασμό; Σου χαλάμε την ησυχία; Δε ζητάμε κάτι παράλογο. Έχουμε 2017 μΧ και ζητάμε τα αυτονόητα που τόσα χρόνια μας κοροιδεύουν.
  Έλεος το θράσος ορισμένων εδω μέσα.

  Αφου ο Γαβρόγλου δέχτηκε τις προτάσεις, ο νομος λέει οτι χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη απο Πάτρα για την όποια αλλαγή. Η Κυριαζοπούλου αποφάσισε εδω και 2 χρόνια την μεταφορά. Λογικά, δε θα αφήσει να γίνει και κοσμητεία, αφού αποφάσισε να τα πάρει στη Πάτρα. Το θέμα καταλήγει στο ποιος θα πιέσει ποιον. Κυριαζοπουλου ή Γαβρόγλου. Τον Γαβρόγλου τον πιέζει και ο Βαρεμένος. Αυτό είναι το όλο ζήτημα. Εκεί καταλήγουμε (πάλι). Απλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα δεν περιμένω τίποτα λογικό πια. Μακάρι να γίνει το σωστό.

  Και κάτι άλλο. Την Κυριαζοπούλου δεν την έχω γνωρίσει, δε τη ξέρω, δε ξέρω τις πεποιθησεις της. Αλλά είναι η μόνη που σηκώθηκε απο την Πάτρα και ήρθε στο Αγρίνιο να δει τα προβλήματα απο κοντά η ίδια. Δεν έστειλε αντιπροσωπίες. Δεν ήρθε απλά σε μια ορκομωσία και έφυγε φοβισμένη μετά απο καμιά ώρα. Αυτό που έκανε η Κυριαζοπούλου, όυτε τα τζιμάνια του Δ. Ελλάδας δεν το έκαναν.

 40. mhtsakos

  Αγαπητέ μοντεχρήστο η ιστορία μιας πόλης δεν είναι ούτε οθωμανική ούτε χριστιανική, ούτε οτιδήποιτε άλλο.Είναι απλά ιστορία.Τώρα σε ποια περίοδο γράφτηκε αυτή είναι άλλη κουβέντα.Πάντως μιας και το ανέφερες σκέψου ή μάλλον διάβασε πόσο βοήθησε η πόλη μου,το ελληνικό γένος να βγει από αυτή την κατάσταση λιγότερο πληγωμένο.Διάβασε για τα πρώτα τυπαγραφεία που ιδρύθηκαν από γιαννιώτες στην Ιταλία,για να μπορέσει να διασωθεί η αλληνική γραμματεία,διάβασε για τις σχολές που υπήρχαν από το 1600 και μετά στην πόλη μου για να μεταλαμπαδευθεί το ελληνικό πνεύμα,διάβασε για τους ευεργέτες που μεγαλούργησαν εκτός οθωμανικής αυτοκρατορίας,στέλνοντας όμως όλο το χρήμα στην σκλαβωμένη πατρίδα με αποτέλεσμα ακόμη και η σημερινή πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους να έχει όλα τα σύγχρονα μνημεία της χάρις σ’αυτούς. Απλά διάβασε. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
  Τώρα για το αν πεινάσουν τα Γιάννενα χωρίς το πανεπιστήμιο ,μπορεί και να συμβεί.Αλλά με τα αν δεν γράφετε ιστορία.Το πανεπιστήμιο είναι 53 χρόνια εδώ και δεν νομίζω σύντομα να φύγει.Και στο κάτω-κάτω η πόλη μου σαν πρώτος χειμερινός προορισμός έχει και άλλη πηγή να εισφέρει στην τοπική οικονομία..Όπως επίσης και αρκετές βιομηχανίες με πρωτεύοντα ρόλο στην ελληνική αγορά,αλλά και εξαγωγικό χαρακτήρα.(Πινδος-Νιτσιάκος-Βίκος-Ζαγόρι-Δωδώνη κ.λ.π.)
  Γι’αυτό στο προηγούμενο ποστ έγραψα για τις εναλλακτικές πηγές εισοδήματος που πρέπει να ”κυνηγήσει” μια περιοχή και όχι να μιζεριάζει με αν και το τι κάνουν οι άλλοι.

 41. Νίκος Γεννηματάς

  Φίλε agnoste, δυστυχώς δεν ακούνε και εννοείται και καλά κάνεις που τα λές εσύ γιατί πρέπει να ακούγεται τι όντως γίνεται , εφόσον κανένας φορέας και στα νέα δεν προβάλει τις αντίθετες και εσωτερικές γνώμες των άμεσα επηρεαζόμενων!! Τα τμήματα έχει αποφασιστεί ήδη να φύγουν ,και πραγματικά το πιστεύω ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ θα τα σώσει στην προκειμένη περίπτωση. Επίσης πρόσφατα κάπου πήρε το μάτι μου ότι το πανεπιστήμιο Πατρών ξενοίκιασε (και πολύ σωστά έκανε) το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ κτίριο της ΕΑΣ , το οποίο υποτίθεται το δώσανε χωρίς αντίτιμο ψευτοευεργέτες της πόλης (για γέλια) που δεν ζήτησαν “ΤΙΠΟΤΑ” . Ισα ισα μωρέ, που το πανεπιστήμιο Πατρών τους χρυσοπλήρωνε εκατομμύρια ευρώπουλα τόσα χρόνια αυτούς τους τόσο γαμάτους ευεργέτες του Αγρινίου, και αποφάσισε επιτέλους το λογικό να σταματήσει να πληρώνει νοίκι για το συγκεκριμένο κτίριο.
  Ίσως να είναι σημάδι για το τι έρχεται, δεν ξέρω. Πάντως αυτό + το γεγονός ότι δεν ανανέωσαν την άδεια των(δήθεν) εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί προαναγγέλουν λίγο πολύ ότι κάτι ίσως γίνει σύντομα. Το ζήτημα είναι να σωθούν τα τμήματα.. !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.