Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Βαρεμένος για ελιά Καλαμών: δεκάρα τσακιστή στην Αιτωλοακαρνανία !

Βαρεμένος για ελιά Καλαμών: δεκάρα τσακιστή στην Αιτωλοακαρνανία !

Στην ακόλουθη ανακοίνωση για το ζήτημα της ελιάς Καλαμών προέβη ο  βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος:

Το Υπουργείο αναγνωρίζει: δεκάρα τσακιστή στην Αιτωλοακαρνανία !

Αυτό που συμβαίνει με την μη-ενίσχυση των παραγωγών εληάς Καλαμών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, δεν έχει προηγούμενο. Ούτε δεκάρα δεν έχουν πάρει οι παραγωγοί, κάτι που αναγνωρίζει το αρμόδιο υπουργείο και ενώ είχε προηγηθεί η δέσμευση του υπουργού κ. Βορίδη. Η ευθύνη για την μη-πληρωμή αποδίδεται απ’ τους αρμόδιους υπηρεσιακούς στους παραγωγούς διότι, λέει, χρησιμοποιούν λάθος κωδικούς στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι καρεκλοκένταυροι δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδάρων άχυρα ή, γενικότερα, το επιτελικό κράτος, που εμπνεύσθηκε ο πρωθυπουργός, χάνει λάδια, για να μην πω ότι έχει χτυπήσει μπιέλα.

Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αναγνωρίζει το λάθος (ασχέτως πού το αποδίδει), πρέπει να επανορθώσει άμεσα, καταβάλλοντας στους παραγωγούς την αποζημίωση, πριν δει τα ελαιόδεντρα να στοιχειώνουν από εγκατάλειψη. Με αυτή την ενίσχυση θα μπορούσε να καλυφθεί ένα μέρος του κόστους παραγωγής, μέχρι να έλθει κάποια λιγότερο μουντή συγκυρία απ’ τη σημερινή.

Το πρόβλημα με την εληά Καλαμών συνιστά δράμα και δεν μπορούν ορισμένοι να το μετατρέπουν σε μελόδραμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.