Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Γ. Βαρεμένος: Αυστηρότερες κυρώσεις για τη νοθεία στην παραγωγή φέτας

Μέχρι και στην αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας θα φτάνουν οι κυρώσεις για τους παραγωγούς που αναμειγνύουν παρανόμως εισαγόμενο γάλα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό διαβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο και τους εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων της Αιτωλοακαρνανίας που πήραν μέρος σε σύσκεψη στο Υπουργείο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι πρόκειται να εισαχθεί αμέσως τροπολογία για τους όρους διατήρησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, κάτι που, όπως και οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων συμφώνησαν, αν γίνει όπως έχει αναγγελθεί, θα αποτελέσει σημαντική καινοτομία.

Τέλος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε την υποχρέωση να αντιμετωπίσει με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την περαίωση των διασταυρωτικών ελέγχων, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να εισπράξουν το ταχύτερο αυτό που δικαιούνται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.