Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Βαρεμένος: Λιγότερα κι από πέρυσι για τους κτηνοτρόφους; 

Βαρεμένος: Λιγότερα κι από πέρυσι για τους κτηνοτρόφους; 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, η κυβέρνηση δεν παρέχει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Η ανακοίνωση:

Λιγότερα κι από πέρυσι; 

Τη μέθοδο της σύνδεσης με το γάλα, για παραγωγή πάνω από 100 κιλά, επιλέγει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ενίσχυση των κτηνοτρόφων, μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι πωλήσεις και οι τιμές αμνοεριφίων το Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι έξω από την ενίσχυση θα μείνει κόσμος και κοσμάκης, με πρώτους όσους εκτρέφουν αίγες στα ορεινά, αλλά όχι μόνο. Διότι πρέπει να πούμε ότι, για ν’ αποδειχθεί ότι ένα ζώο γέννησε, δεν χρειάζεται να τεθεί το όριο των 100 κιλών, αφού θα αρκούσε και ένα κιλό. Ως προς τους κόφτες -προς τα κάτω στον αριθμό των 20-30 αιγοπροβάτων και προς τα πάνω στα 500-, μοιάζουν λογικοί.

Η ουσία όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία, που αρμόζουν σε μια έκτακτη κατάσταση. Αρκεί να γίνει μια σύγκριση των ποσών που δόθηκαν πέρυσι μ’ αυτά που σχεδιάζεται να δοθούν φέτος, μετά την πανδημία.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.