Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Βαρεμένος: «Ο ΕΦΚΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι μαύροι μποναμάδες»

Βαρεμένος: «Ο ΕΦΚΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι μαύροι μποναμάδες»

«Ο ΕΦΚΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι μαύροι μποναμάδες», τιτλοφορείται ανακοίνωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου. Αναλυτικά έχει ως εξής:

Η ανάρτηση του ΕΦΚΑ για πληρωμή από τους εμπόρους οφειλών του Νοεμβρίου, μέχρι 31 Δεκεμβρίου χωρίς παράταση και χωρίς έκπτωση 25% σε όσους πληρώσουν, όπως συνέβη στο πρώτο lockdown, μοιάζει με κηδειόσημο, για επιχειρήσεις που αγωνίζονται να αποφύγουν το λουκέτο.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από τη λογική της δήλωσης Μητσοτάκη ότι η καραντίνα είναι ευκαιρία για αποταμίευση και άρα οι έμποροι με κλειστά τα μαγαζιά μάζεψαν λεφτά για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ με μεγαλύτερη άνεση.

Την ίδια ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας είδαν τα ποσά των επιδοτήσεων που τους καταβλήθηκαν κουτσουρεμένα έως και 30%.

Πρόκειται για μποναμάδες που συνιστούν μαύρο ανέκδοτο σε ένα μαύρο έτος για την οικονομία τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις των θεσμικών φορέων του εμπορικού κόσμου για ανάληψη μέρους των βαρών από το κράτος δεν φαίνεται να συγκινούν τους αρμόδιους, που έχουν παρασυρθεί σε μία ανεξήγητη ευφορία και μακαριότητα.Όσο για τα λεφτά των επιδοτήσεων που στερήθηκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα λείψουν από μια αγορά που στεγνώνει επικίνδυνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.