Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Βαρεμένος για τους εμβολιασμούς: Επιτάχυνση ναι, αλλά με πρόγραμμα και ενίσχυση των δομών

Βαρεμένος για τους εμβολιασμούς: Επιτάχυνση ναι, αλλά με πρόγραμμα και ενίσχυση των δομών

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος σχετικά με την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών στα νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου, αλλά με παράλληλη έγκαιρη και προγραμματισμένη ενίσχυση των δομών σε αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό. Η δήλωση:

 Επιτάχυνση ναί, αλλά με πρόγραμμα και ενίσχυση των δομών

Κατάσταση ασφυξίας λόγω έλλειψης κυρίως προσωπικού, αλλά και χώρων, δημιουργεί η αναγκαία αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου. Χωρίς ενίσχυση, στο νοσοκομείο Αγρινίου πρέπει να δημιουργηθούν τέσσερεις επί πλέον γραμμές και στο Μεσολόγγι πέντε, πράγμα που σημαίνει ότι, στην δεύτερη περίπτωση, οι εμβολιασμοί από 120 ημερησίως πρέπει να φθάσουν τους 700.

Είναι αναγκαία η επιτάχυνση των εμβολιασμών, αλλά αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την μέθοδο “κόψτε το κεφάλι σας”, αλλά με την έγκαιρη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Η δυνατότητα, μέσω πρόσφατης ΚΥΑ, για πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για ένα μόνο έτος είναι ουτοπική και, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται, μέσω των τραγικών αποτελεσμάτων της πανδημίας, ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με προγραμματισμένες και δομικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και όχι με λογικές επιβολής «λύσεων» εκ των άνω, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής υγειονομικής συγκυρίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.