Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Βαριές κουβέντες  για το Πανεπιστήμιο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου 

 

dimotiko symvoulio 26-6-2017 (9)

Για μια ακόμη φορά, με αφορμή μια ανακοίνωση- αλλά επί της ουσίας ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης-που αφορούσε στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, πυροδοτήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση με βαριές κουβέντες, ειδικά μεταξύ των κυρίων Παπαναστασίου και Μοσχολιού.

Συγκεκριμένα, αρκούσε η παρατήρηση του κ. Μοσχολιού πως, ενώ καθησύχαζε το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αγρινίου σε προηγούμενες συνεδριάσεις, τελικά οι εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο ήταν ραγδαίες και κακές για τη πόλη. Ο κ. Μοσχολιός είπε επί λέξει «ο δήμαρχος είναι στον κόσμο του και παρακαλώ στις επιστολές του να μην αντιγράφει παλιότερους δικούς μου λόγους», αναφερόμενος στην επιστολή Παπαναστασίου προς τον πρωθυπουργό, της οποίας την χρησιμότητα αμφισβήτησε.

«Η επιστολή πήγε στον πρωθυπουργό γιατί πρόκειται για πολιτική απόφαση. Δεν μπορώ να μην επικροτήσω την στάση Βαρεμένου απέναντι στην Πρύτανη την ώρα που εσείς παλιότερα επιτρέψατε το σχέδιο Αθηνά ενώ περιμένατε κοινό χρίσμα από τους προηγούμενους συγκυβερνώντες. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους υπουργούς και ζητάμε να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Τσίπρας για το αν θα αφήσει μια πόλη του μεγέθους του Αγρινίου χωρίς πανεπιστήμιο», ήταν η πρώτη απάντηση του κ. Παπαναστασίου ο οποίος κατηγόρησε προσωπικά τον πρώην δήμαρχο Αγρινίου ότι επί της δικής του θητείας άρχισε το ξήλωμα του Πανεπιστημίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του.

Η ένταση είχε και συνέχεια μετά και το πρώτο θέμα που αφορούσε την πρόταση για τη ΒΑΑ του Αγρινίου όπου ο κ. Μοσχολιός επανήλθε και σχολίασε τις αντιδράσεις Παπαναστασίου στο θέμα του Πανεπιστημίου, λέγοντας πώς «δεν είναι πολιτικό ον και αφήνει την γλώσσα του να τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό του». Η σοβαρή διένεξη έκλεισε με τον δήμαρχο Αγρινίου να ζητά από τον κ. Μοσχολιό να «σταματήσει να πυροβολεί στον αέρα, διότι αν χαθεί το Πανεπιστήμιο θα χαθεί από όλους».

Πάντως, στην όλη διένεξη παρενέβη και ο κ. Τραπεζιώτης κατηγορώντας τον δήμαρχο Αγρινίου ότι δεν υπηρέτησε ποτέ τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για διεκδικήσεις για το Πανεπιστήμιο ενώ δεν έκανε και καμιά συνεργασία με αυτό, με αποτέλεσμα να αποδοκιμάζεται κάθε προσπάθεια για επανίδρυση από τους καθηγητές και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σύλλογοι όπως των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων από την Αθήνα ή των επιχειρηματιών της περιοχής. Η απάντηση Παπαναστασίου ήταν πως ο κ. Τραπεζιώτης «δεν έχει σχέση με το θέμα και ενημερώνεται την ώρα που μπαίνει στο συμβούλιο» επισημαίνοντας μια αναφορά του τελευταίου πως οι φοιτητές από το Αγρίνιο θέλουν να πάνε στα Γιάννενα.

Να σημειωθεί πως έντονες ενστάσεις για την διαδικασία εξέφρασαν και οι κύριοι Παπανικολάου και Μερμίγκης με τον πρώτο να λέει πως «το συμβούλιο έχει μετατραπεί σε σόου» και τον δεύτερο να λέει πως στα σοβαρά η δημοτική αρχή «ποιεί την νήσσαν».

dimotiko symvoulio 26-6-2017 (7)

dimotiko symvoulio 26-6-2017 (12)

dimotiko symvoulio 26-6-2017 (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. PANE-6

    ΕΞΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΛΑ. ΑΓΡΙΝΙΟ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΗ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

  2. Πετρος

    Εεεεεεεεεεεεεε ,αφήστε τους τσακωμούς και κάντε κάτι για αυτή την πόλη !!!!!!!! Όλοι την έχετε δεί με τον δημαρχιακό θώκο σαν σκαλοπάτι για την πολιτική σας αναρρίχηση.. Έλεος ποια, τοσα χρόνια πρώτα με το προεδριλικι,μετά με το δημαρχιλικι, και τέλος με το βουλευτιλικι … Κάντε κάτι για τον τόπο που σας τίμησε…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.