Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: «Εμείς θα πάμε στο Πολυτεχνείο – Πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει»

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: «Εμείς θα πάμε στο Πολυτεχνείο – Πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει»

Τους τόνους κατά του πρωθυπουργού ανέβασε και ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25, που ξεκαθάρισε πως οι βουλευτές του θα πάνε με όλα τα μέτρα στην πορεία του Πολυτεχνείου και κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσει όπως έκανε στο Εφετείο».

Για υποκρισία έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στη διάθεση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πανδημία.

«Δεν κρύβεται το ακροδεξιό DNA»

«Η υποκρισία σας σπάει το «κόκκινο» των κρουσμάτων. Είπατε για κατάθεση στεφανιού στο χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν θεωρώ την 28η Οκτωβρίου ήσσονος σημασίας. Η διαφορά ξέρετε ποιά είναι; Την 17 Νοέμβρη το σύστημά σας δεν κατάφερε να την ενσωματώσει. Την 17Ν θέλετε να την καταργήσετε και φέτος και για πάντα.

Αν μας επιτρέπεται να καταθέσουμε στεφάνι στο Πολυτεχνείο τότε απαιτούμε το δικαίωμά μας να κάνουμε την πορεία. Θα είμαστε και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε οι βουλευτές της Αττικής με τις μάσκες και τις αποστάσεις μας. Σας προκαλώ να πείτε στον Χρυσοχοιδη να μας χτυπήσει. Το ακροδεξιό DNA δεν μπορείτε να το αποποιηθείτε. Σας κάθεται στο λαιμό και η ανακήρυξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης για αυτό χτυπήσατε στο Εφετείο και γι αυτό θα χτυπήσετε και πάλι. Εμείς θα δείξουμε στον ελληνικό λαό, δείχνουμε τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή».

«Σας είπα να κλείσουμε τον τουρισμού και με ειρωνευτήκατε»

Ο Βαρουφάκης, υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε πάρει θέση για «λουκέτο» στον τουρισμό ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη.

«Εγώ σας είπα να κλείσουμε τον τουρισμό και με ειρωνευτήκατε. Θα έρθουν και λιγότεροι τουρίστες – είχα προειδοποιήσει- και θα φορτώσουν με ιϊκό φορτίο την ελληνική κοινότητα. Εσείς κοκορομαχία και λέγατε ότι είχατε νικήσει τον κορονοϊό.

Σπαταλήσατε το δικό σας πολιτικό κεφάλαιο. Περάσατε την ίδια τροπολογία για προσλήψεις δύο φορές για να παρουσιάσετε διπλάσιες. Καμία επιστήμη δεν σας έχει οδηγήσει στην κρίση αυταρχισμού και σαδισμού.

Ανακοινώστε προσλήψεις μόνιμων γιατρών. Επίταξη ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών.

Δεν θα σας στηρίξουμε αν δεν ανακοινώσετε τουλάχιστον αυτά. Τα περιοριστικά μέτρα έχουν τη στήριξή μας, εσείς και ο υπουργός σας που αρνείστε να κάνετε αυτά, δεν την έχετε. Δεν την έχετε ούτε από την κοινωνία, ούτε από ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία».

Reader.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.