Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Βάσεις 2020: Έγραψαν μόνο το… όνομά τους στις πανελλαδικές και πέρασαν στα πανεπιστήμια

Βάσεις 2020: Έγραψαν μόνο το… όνομά τους στις πανελλαδικές και πέρασαν στα πανεπιστήμια

Λευκή κόλλα έδωσε υποψήφιος στις Πανελλαδικές, ο οποίος πήρε μόνο 625 μόρια αλλά «μπήκε» στο τμήμα Δασολογίας στο Καρπενήσι. Εκατοντάδες υποψήφιοι εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά τμήματα με βαθμούς κάτω της βάσης, δείχνοντας περίτρανα την αποτυχία του εξεταστικού συστήματος.

Μέρα χαράς ξημέρωσε σήμερα, για σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ , καθώς το 88.15% εξ αυτών, βρήκε μία θέση στα πανεπιστήμια, ενώ οι βάσεις πήραν την «κατιούσα» στην πλειονότητα των σχολών. Ενδεικτική είναι η πτώση των βάσεων στις Ιατρικές σχολές , η οποία έφτασε έως και τα 723 μόρια στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης .

Σημαντική είναι η πτώση των μορίων και στην Ιατρική της Αθήνας κατά 474 μόρια (φέτος η βάση είναι 18.250 και πέρυσι 18.724) .Στις υψηλόβαθμες σχολές οι μόνες, που δεν έχουν πτώση στα μόρια είναι οι Νομικές σχολές, στις οποίες σημειώθηκε άνοδος των βάσεων αν και είναι πολύ μικρή. Για παράδειγμα η Νομική Αθήνας έχει άνοδο κατά 37 μόρια και της Θεσσαλονίκης μόνο κατά ένα μόριο. Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας Παιδείας, προκύπτει ότι από τους 105.420 υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, εισάγονται στα ΑΕΙ 81.413, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

Ενα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο – το οποίο δείχνει την πλήρη αποτυχία του εξεταστικού συστήματος- είναι το γεγονός ότι υποψήφιοι εισήχθησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα με μόνο …625 μόρια (!) , πράγμα που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε μόνο το … όνομά του . Η περίπτωση αυτή αφορά σε υποψήφιο, ο οποίος εισήχθη στο τμήμα δασολογίας στο Καρπενήσι.

Ανάλογη εικόνα βλέπουμε και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, όπου υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1700 μόρια ! Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι ότι υποψήφιος κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα Μαθηματικών με 3.125 μόρια (πρόκειται για το τμήμα Μαθηματικών Σάμου ).

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι δεκάδες υποψήφιοι μπήκαν σε πανεπιστημιακές σχολές με βαθμούς κάτω της βάσης. Σε γενικές γραμμές η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν καθολική με εξαίρεση τμήμα όπως τα οικονομικά , και Νομικές , ενώ εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων σε όλες τις ξένες Φιλολογίες, τα τμήματα Χημείας , Νοσηλευτικής , προσχολικής Ηλικίας, Ιστορίας Εθνολογίας ,Μαιευτικής κ.α.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Αριστεια

    Αλλη μια κωλοτουμπα της νδ, φώναζε τον συριζα οτι βαζει μαθητές στα πανεπιστήμια με βαθμο κατω απο την βάση.Εγκυροτητα και αξιοπιστία….τελικα ακολουθεί το πρόγραμμα του συριζα και ας ελεγε αλλα. Καλη η συμφωνία των Πρεσπων, επεκταση στα 12 μίλια στο Ιόνιο, ΑΟΖ με ιταλια και Αίγυπτο, πληρώνει απο το μαξιλαρακι των 37 δις, φοιτητές κατω απο την βαση, μονο στην ανάπτυξη δεν μπορεί γιατι παρελαβε 2,8% και τωρα εχουμε υφεση

  2. Avonimos

    Αυτά Μόνο στην Ελλάδα της Ανάπτυξης, τις Διαφάνειας, & της Αξιοκρατίας συμβαίνουν!!! Ντροπή και Αίσχος!!!

  3. Ανώνυμος

    Το τραγικο δεν ειναι οτι μπαινεις με 625 μορια σε σχολη στο καρπενησι αλλα το οτι το καρπενησι,με πληθυσμο οσο μια πυκνοκατοικημενη γειτονια του αγρινιου εχει σχολη ενω το αγρινιο θα τις κλεισει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.