Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ για Θεία Κοινωνία και κορωνοϊό: «Στους άπιστους μεταδίδεται, στους πιστούς όχι»

Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ για Θεία Κοινωνία και κορωνοϊό: «Στους άπιστους μεταδίδεται, στους πιστούς όχι»

Για το θέμα που έχει διχάσει τις τελευταίες ημέρες, το κατά πόσο η Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδώσει τον κοροναϊό, τοποθετήθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο δημοσιογράφος, θεολόγος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Βασιλείου τοποθετείται και απαντά στο «ψευτοδίλημμα», όπως το χαρακτηρίζει, για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα χρόνια του κοροναϊού. Η ανάρτηση του κ. Βασιλείου: «Απάντηση στο ψευτοδίλημμα για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα χρόνια του κοροναϊού!

Η Θεία Κοινωνία ως μυστηριακός ρεαλισμός της της σωτηρίας των ανθρώπων δεν είναι μία μαγική θρησκευτική εκδήλωση, αλλά το μυστήριο της συνάντησης των πιστών με τον Αναστημένο Κύριο στο εσχατολογικά ουράνιο δείπνο. Είναι το γεγονός που κάνει την σύνταξη των πιστών, σύνταξη αθανάτων, όπου το κτιστό ενώνεται με το Άκτιστο. Είναι το σημείο ανταλλαγής συμφιλίωσης των πιστών που ξέρουν να ζουν σε παροξυσμό αγάπης με τους ανθρώπους ως ομόψυχοι, που έχουν τα πάντα κοινά.

Τέλος, η Θεία Κοινωνία μεταμορφώνεται σε τράπεζα του πληρώματος της ζωής, όπου τα μέλη των πιστών βιώνουν την πληρότητα της ζωής ως κοινωνία προσώπων στους καιρούς της ψευδοκοινωνικότητας.»

Σε σχόλιο- ερώτημα που δέχθηκε από κάποιον διαδικτυακό του φίλο για το αν ο κοροναϊός μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία, ο κ. Βασιλείου απαντά ότι αυτό ισχύει «για τους άπιστους ναι, για τους πιστούς όχι. Και για να σας πω πόσο η Εκκλησία είναι μπροστά, αν τα μικρόβια επιζούν στο οινόπνευμα και στο βραστό νερό τότε δική σας η εξήγηση. Ευχαριστώ!».

Δείτε την ανάρτηση και τα ερωτήματα που δέχθηκε:

Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλείου

Ο κ. Βασιλείου είναι εδώ και χρόνια βασικό στέλεχος στο γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου και συνεργάτης παλαιότερα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και μετέπειτα του διαδόχου του, Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Μάλιστα, στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία και δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο.

 TheCaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΄΄ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ…………΄΄ CHRISTOS

 2. γαρ

  Ότι παραμύθι του κατεύει του καθενος στο κεφάλι μας το τσαμπουνάει. Ασε τα παραμύθια σου και πές μας ευθέως αν μεταλάβω μετά από την μετάληψη κάποιου φορέα του κορονοίου ο οποίος άφησε τα σάλια του στο κουταλάκι θα κολήσω ή όχι;
  Ή αν βρεθώ στον χώρο της Εκκλησίας με δεκάδες άλλους πιστους που μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν τον ιό θα κολήσω ή όχι; Και σου λέω απλά υπάρχει πιθανότητα να κολήσω. Λοιπόν αν απέχει κανείς από την Εκκλησία για μερικές εβδομάδες ή και μήνες δεν χάλασε ο κόσμος και σίγουρα δεν έναι λιγότερο πιστός. ¨ολα τα άλλα με κάνουν να σκεφτώ ότι κάποιοι σκέφτοντα μόνο την χασούρα. πέραν αυτού ποιός είσαι εσύ που μπορείς να μετράς την πίστη του καθενός; έχεις πιστόμετρο;

 3. ΝΤΑΦΥ

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ”

 4. Αιτωλός

  “Όσοι πιστοί προσέλθετε…..”….ένα σωρό φράσεις από την Θεία Λειτουργία θα μπορούσαμε να γράψουμε.
  Τα λόγια είναι περιττά στο Θείο Μυστήριο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.