Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Βασίλης Φεύγας στους πολύτεκνους: Η οικογένεια η σημαντικότερη χαρά της ζωής!

Βασίλης Φεύγας στους πολύτεκνους: Η οικογένεια η σημαντικότερη χαρά της ζωής!

Συνάντηση με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής και Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Με αφορμή την συνάντηση ο κ. Φεύγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συζήτηση πουείχα στοΣύλλογοΠολυτέκνωνΑγρινίου και Περιχώρωνήταν και ουσιαστική και βαθιάελπιδοφόρα, καθώςείδα στα μάτια τους βαθιά πίστη, αλλά
και αγάπη για τηνοικογένεια και την πατρίδα. Από την πλευρά μας είναι χρέος,
και τοέχειδιατυπώσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος μας ΚυριάκοςΜητσοτάκης
ότι πρέπει να στηρίξουμετηνελληνικήοικογένεια και περισσότεροτις πολύτεκνες και τρίτεκνεςοικογένειες. Η στήριξητηςελληνικήςοικογένειας αποτελείσήμερα όροεθνικής επιβίωσης.

Εάνσυνεχίσουμεσε αυτήντην πορεία, ο πληθυσμόςτηςΕλλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτόείναι κάτιτο οποίοδεν μπορούμε να το επιτρέψουμεγια λόγους, πρωτίστως, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατάμέσοόρο 1,4 παιδιά ανάγυναίκα στηνΕλλάδα, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιάγια να κρατήσουμετον πληθυσμό μας σταθερό.

Για την αντιμετώπισητουδημογραφικού προβλήματος, αλλά και τηστήριξητωνμεγάλωνοικογενειών, η Νέα Δημοκρατία έχειεξαγγείλει και δεσμευτείγια τηνυλοποίησησυγκεκριμένων πολιτικών όπως:

• Η βοήθεια 2.000 ευρώστιςνέεςοικογένειεςγια κάθενέο παιδί που θα γεννιέται στηνΕλλάδα.

• Όλα τα βρεφικάείδη και τα είδη πρώτης ανάγκηςτωννέωνμητέρων θα υπαχθούνστον χαμηλόσυντελεστή ΦΠΑ.
• Το αφορολόγητοόριογια κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στιςοικογένειέςτους κατά 1.000 ευρώ.
• Θα θεσμοθετήσειγια τιςνέεςμητέρεςτηδυνατότητα να επιλέγουνεκείνεςτοχρόνογια τηνάδεια εγκυμοσύνης και λοχείας.
• Θα καθιερώσει (για πρώτηφοράστηνΕλλάδα) το πρόγραμμα “Βοήθεια στηνεργαζόμενημητέρα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μετο οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένεςγυναίκες και θα αναλαμβάνουνεκείνεςτηνφύλαξη παιδιών προσχολικήςηλικίας, όπωςσυμβαίνεισε πολλέςχώρεςτουεξωτερικούγια να διευκολύνονται οιεργαζόμενεςνέεςμητέρες.
• Κάθεοικογένεια πουτο παιδίτηςδεν βρίσκειθέσησεδημοτικό παιδικόσταθμό, θα λαμβάνειενίσχυση 180 ευρώτομήνα για δέκα μήνεςτοχρόνο, προκειμένου να επιλέγειεκείνητο βρεφονηπιακόσταθμότης επιλογήςτης.
Τέλος, αυτονόητηείναι η στήριξή μας στις πολύτεκνεςοικογένειες. Τα επιδόματα πουέκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα επαναφέρουμεστο ακέραιο, ενώ θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης όπωςεκπτώσειςστα τέληκυκλοφορίας και επανεξέτασητωντεκμηρίων, έωςτηνενηλικίωσητωντέκνων και η αύξησητου αφορολογήτουγια την αγοράπρώτης κατοικίας.
Με αυτές και με πολλέςσχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύσύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τουςνέουςμεδισταγμό, αλλάως αυτό πουείναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαράτηζωής.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ

    Τελικά κ. Φεύγα που πήγες σε σύλλογο πολυτέκνων ή σε ιερό ναό. Γιατί απ’ ότι βλέπω πίσω από σας στη φωτογραφία είναι γεμάτο εικόνες και λάβαρα της μητρόπολης σταυρούς και πετραχήλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.