Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Βασίλης Φωτάκης: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι να προχωρήσει μπροστά το Αγρίνιο» (ηχητικό)

Βασίλης Φωτάκης: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι να προχωρήσει μπροστά το Αγρίνιο» (ηχητικό)

Μια ανάσα πριν από τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου, Βασίλης Φωτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο agriniowebradio.gr.

Ο Βασίλης Φωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή της Μαρίνας Ζαρκαβέλη, τοποθετήθηκε σε σειρά θεμάτων και ζήτησε ισχυρή και καθαρή εντολή στην παράταξη Παπαναστασίου για να μπορέσει να «κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και να συνεχίσει το έργο της».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μίλησε για βάσεις που έβαλε η δημοτική Αρχή τα τελευταία πέντε χρόνια και που πάνω σε αυτές, η επόμενη Δημοτική Αρχή, μπορεί να χτίσει το μέλλον της πόλης: «Μετά από πέντε χρόνια, αυτό που έχει να δείξει στους πολίτες η Δημοτική Αρχή, είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε τη δημόσια εικόνα του δήμου. Χωρίς πολλά λόγια, με ήθος, με συνέπεια, χωρίς ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής. Υπήρξε γόνιμος διάλογος στα δημοτικά συμβούλια παρά τις ανά διαστήματα αντεγκλήσεις. Βέβαια δε μπορώ να μην αναφερθώ στην ανυπαρξία πολιτικών θέσεων  σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που δυστυχώς οι ως «θέσεις» κρίνονται περισσότερο οι ατάκες και οι τοποθετήσεις της εικόνας. Εμείς προγραμματικό λόγο έχουμε και είναι όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει και που παίρνουν πια τον δρόμο τους», ανέφερε.

Ερωτώμενος για το ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για τον δήμο Αγρινίου, ο κ. Φωτάκης απάντησε πως «το μόνο διακύβευμα είναι να προχωρήσει η πόλη, που είχε τελματώσει για χρόνια»: «Οι πολίτες δεν μπορούσαν να δουν ότι αυτή η πόλη έχει δυνατότητες. Με τα έργα υποδομής που κάναμε αλλάζουμε την όψη της . Όταν θα έρθει και η σύνδεση με την Ιόνια Οδό, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια περιοχή που θα λειτουργεί ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους λόγους που ο ίδιος διαφωνεί με τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική, σχολίασε πως «ο νέος νόμος δε λύνει προβλήματα, αντίθετα δημιουργεί κάποια» και πως το σύστημα αυτό «δεν εξασφαλίζει  κυβερνησιμότητα στους δήμους, μιας και ο κάθε Δήμαρχος χρειάζεται ισχυρή εντολή για να μπορέσει να διοικήσει».
Αυτό που κατά κύριο λόγο τον προβληματίζει σε σχέση με τον νέο νόμο, όπως εξήγησε, είναι οι συνεργασίες: «Αν δεν έχεις προγραμματική  σύγκληση με κάποιον πως θα προχωρήσεις σε συνεργασίες; Οι συνεργασίες σημαίνει πως συμφωνείς σε 10 πολιτικά πράγματα, τα προχωράς και περιμένεις να δεις τα αποτελέσματά τους και βέβαια να κριθείς για τη συνεργασία σου αυτή, Όταν δεν υπάρχουν αυτά μιλάμε καθαρά και μόνο για πολιτικά αλισβερίσια και αυτά μακριά από εμένα τουλάχιστον», είπε με νόημα.

Σε όσους  επικρίνουν τη δημοτική αρχή για μη υλοποίηση όσων είχε υποσχεθεί το 2014 ο κ. Φωτάκης δήλωσε :«Δεν υπάρχουν θέματα που δεν τρέξαμε από αυτά που υποσχεθήκαμε. Το 2014 δεν παραλάβαμε έργα που είχαν ήδη ξεκινήσει με κάποιον τρόπο ώστε να τα ολοκληρώσουμε. Όμως όποιος είναι αύριο δήμαρχος θα έχει πολλά «έτοιμα» στα υπόλοιπα επίπεδα έργα για να υλοποιήσει. Αυτό σε εμάς έλειπε».

Κατέληξε κάνοντας λόγο για μεγάλη δυναμική της παράταξης Παπαναστασίου και την ευχή να λάβει ισχυρή εντολή από την 1η Κυριακή «για  να κυβερνήσει τον τόπο και ως απάντηση στον Κλεισθένη αλλά και για να προχωρήσουμε τα θέματα για την πόλη όπως τα σχεδιάσαμε και όπως πρέπει υλοποιηθούν. Οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο μας και πιστεύω πως θα το ανταποδώσουν» .

Ακούστε το απόσπασμα:

Πηγή: agriniowebradio.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.