Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου

Γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου

Στην γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου καλεί το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βασιλόπουλου και ο σύλλογος Βασιλοπουλιωτών “η Βέλα”.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Σημειώνεται ότι στον ναό βρίσκεται λείψανο του Αγίου, το οποίο θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ(1- 3 /11/2019)
ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ KAI ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, το κοινοτικό συμβούλιο Βασιλοπούλου και ο σύλλογοςΒασιλοπουλιωτών “η Βελά” στα πλαίσια της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο, σας προσκαλεί στη γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 το πρωί μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, στο προαύλιο του ιερού ναού.

Ο ναός μας έχει τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου, το οποίο θα βρίσκετε όλες τις ημέρες από Παρασκευη 01 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 03 Νοεμβρίου σε δημόσιο προσκύνημα.

Η 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου, είναι η ημερομηνία που κατά την παράδοση οι αμπελουργοί συνήθιζαν να ανοίγουν τα κρασιά της νέας σοδειάς και σε πολλά μέρη αποκαλείται του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πανήγυρη και στον επίλογο της να απολαύσετε εκλεκτά κρασιά από Βασιλοπουλίτεςπαραγωγούς, παραδοσιακές πίτες της περιοχής και εκλεκτούςψητούς μεζέδες, εννοείτε δωρεάν.

Για το εκκλησιαστικό συμβούλιο, Φίλιππος Τσόμπος
Για το Κ.Σ Ο πρόεδρος του χωριού, Πάνος Πετρονικολός
Για το Δ.Σ.Ο Προέδρος του Συλλόγου Πάνος Παπαζώης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.