Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Βγαίνει από τη φυλακή η 53χρονη καθαρίστρια -Η απόφαση του δικαστηρίου

Βγαίνει από τη φυλακή η 53χρονη καθαρίστρια -Η απόφαση του δικαστηρίου

Την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας αποφάσισε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας.

Στο Εφετείο εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής 10ετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο ως «καταχραστής του Δημοσίου».

Υπενθυμίζεται πως η 53χρονη γυναίκα παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας σχολείου. Η 53χρονη κρατείτο στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Έξω από το δικαστήριο έχει αναρτηθεί πανό συμπαράστασης υπέρ της κατηγορούμενης, ενώ μιλώντας στις κάμερες η κόρη της δήλωσε ότι η 53χρονη γυναίκα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και πως ό,τι έκανε, το έκανε για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης, ενώ και οι συνήγοροι της 53χρονης κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης.

iefimerida.gr

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ                                                                                                   

Δελτίο εργατικής πληροφόρησης

Προσωρινά ελεύθερη η καθαρίστρια μέχρι να εκδικαστεί από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της ποινής της.

Η  μαζική λαϊκή και κοινωνική  κατακραυγή  για την υπερβολική ποινική καταδίκη    -φυλάκιση 10 ετών- που είχε επιβληθεί στην 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο, οδήγησε  στην παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  και στη συνέχεια το 5μελές Κακουργιοδικείο Λάρισας να αποφασίσει χτες την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. Τώρα αγωνιά να εκδικαστεί η αίτηση αναίρεσης της ποινής της στον Άρειο Πάγο, όποτε και θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει στη φυλακή ή όχι, η εάν θα της επιβληθεί διαφορετική ποινή για παραποίηση δημόσιου έγγραφου.

Ως Δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ, από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι:

Πρόκειται για εξοντωτική ποινική καταδίκη σε πλήρη αναντιστοιχία με το αδίκημα και αυτό προκαλεί τα δίκαια αισθήματα των ανθρώπων της δουλειάς και ολόκληρης της κοινωνίας και πρέπει να αναιρεθεί.

Φέρνει στη επιφάνεια  τον τρόπο που λειτούργει και αποφασίζει η αστική δικαιοσύνη. Που χρησιμοποιεί ως εργαλείο ένα νομικό  και δικαστικό πλαίσιο το οποίο είναι άδικο, ταξικό και ισοπεδωτικό και οδηγεί σε άδικες εξοντωτικές αποφάσεις  ανθρώπους του μόχθου. Αναδεικνύει και μια σειρά νοσηρά φαινόμενα που υπάρχουν και αναπτύσσονται στην καπιταλιστική κοινωνία. Πολύ περισσότερο στην εποχή της κρίσης και όχι μόνο οικονομικής αλλά και κρίσης, αξιών, οραμάτων και  ηθικής κατάπτωσης. Όταν πρόσωπα που έχουν καταχραστεί δημόσια περιουσία, έχουν πλουτίσει από αυτό, πρόσωπα που έχουν αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή κυκλοφορούν ελεύθερα, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία η υπερβολική φυλάκιση της καθαρίστριας.

Η μη νόμιμη, άδικη και  πρωτίστως μη ηθική πράξη παραποίησης απολυτηρίου μπορεί να στέρησε τη θέση από κάποιον άλλον συνυποψήφιο που αναζητούσε εργασία. Απαιτείται  ορθότερη και ποιο δίκαιη διάκριση μεταξύ  των αδικημάτων.            Όχι ατιμωρησία αλλά και όχι εξοντωτική φυλάκιση εάν αναζήτησε εργασία με ένα μη νόμιμο τρόπο.

Δεν υιοθετούμε και δεν δικαιολογούμε την πλαστογράφηση του απολυτηρίου, αλλά θεωρούμε υπερβολική την 10χρονη φυλάκιση της. Διαχωριζόμαστε πλήρως από αυτούς που καταθέτουν πλαστά χαρτιά είτε για να βρουν εργασία, είτε να αναιλειχθούν κατά την διάρκεια της εργασίας και  πλαστογραφούν απολυτήρια, πτυχία, βαθμούς, σε βάρος του διπλανού τους συνανθρώπου. Η παραποίηση, πλαστογράφηση στοιχείων,  ακόμα και για την εξεύρεση εργασίας είναι ξένη με την κουλτούρα και την ηθική της εργατικής τάξης.

Η εργασία, με αξιοπρεπή μισθό  είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων, είτε έχουν είτε όχι απολυτήριο και τίτλο σπουδών.  Για το δικαίωμα αυτό αγωνιζόμαστε, συγκρουόμαστε με τις αντεργατικές πολιτικές και απαιτούμε σταθερή εργασία όλους.

ΔΕΝ  αναζητούμε πλαστά χαρτιά και πτυχία. Με αξιοπρέπεια, ηθική, αλληλεγγύη και χειραφέτηση προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές.

 Νοέμβριος 2018

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.