Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Α2 Μπάσκετ: Σε τροχιά απευθείας παραμονής ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου

Α2 Μπάσκετ: Σε τροχιά απευθείας παραμονής ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου

Μετά τις έξι συνεχόμενες νίκες που πέτυχε ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου τις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου, έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την άμεση παραμονή της στην Α2 κατηγορία. Δηλαδή πλέον έχει πολλές πιθανότητες να τερματίσει πάνω από την ζώνη των play out (θέσεις 11 – 14 της βαθμολογίας).

Αυτό στηρίζεται στους αριθμούς και τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας κατά την τελευταία τριετία (2015-2018), που η Α2 είχε 16 ομάδες (όπως και φέτος).

Τα συμπεράσματα είναι τα εξής :

Α) Για να τερματίσει μία ομάδα πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις και να μπει στα play out, απαιτούνται 6-8 νίκες. Επομένως ο Χ. Τρικούπης με τις 8 νίκες που πέτυχε στον πρώτο γύρο, ήδη έχει αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό.

Β) Για να τερματίσει κάποια ομάδα τουλάχιστον στη 10η θέση και να αποφύγει και τα play out, απαιτούνται 12 – 14 νίκες. Δηλαδή αν ο Τρικούπης στον 2ο γύρο σημειώσει 6 νίκες και φθάσει τις 14 συνολικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πετύχει την άμεση παραμονή του στην κατηγορία. Αυτό είναι απόλυτα εφικτό βάσει του προγράμματος (ο Τρικούπης έχει να δώσει 8 εντός και 7 εκτός έδρας αγώνες στον 2ο γύρο), εφ΄ όσον η ομάδα συνεχίσει να έχει την καλή απόδοση των τελευταίων εβδομάδων.

Εάν συνυπολογιστεί ότι το ένα εκτός έδρας ματς είναι με τον Εθνικό, που η νίκη είναι σχεδόν σίγουρη, τότε ο Τρικούπης ακόμη κι αν χάσει όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιγνίδια του, θα χρειαστεί μόλις 5 νίκες στα 8 παιγνίδια στην έδρα του, για την άμεση παραμονή του στην Α2. Δηλαδή έχει το περιθώριο ακόμη και 3 εντός έδρας ηττών.

Ο Τρικούπης στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει στο Μεσολόγγι κατά σειρά τους: Καστοριά, Ερμή Αγιάς, Ιωνικό, Κόροιβο Αμαλιάδας, Ιπποκράτη Κω, Αμύντα, Ψυχικό και Μαρούσι. Εκτός έδρας θα παίξει με: Πευκοχώρι, Καβάλα, Ηρακλή, Διαγόρα Δρυοπιδέων, Εθνικό, Καρδίτσα και Απόλλωνα Πατρών.

Υπάρχει βέβαια και το πολύ αισιόδοξο σενάριο της εισόδου στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και της συμμετοχής στα play off ανόδου. Αυτό απαιτεί μία ανάλογη ή και καλύτερη πορεία της ομάδας στον 2ο γύρο και 16-18 νίκες συνολικά.

Ας μείνουμε όμως προσηλωμένοι στον κύριο στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α2 κατηγορία, η επίτευξη του οποίου θα είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία, που θα καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία του σωματείου.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Πηγή: aitosports.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.