Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ένα βήμα για την αξιοποίηση του αναψυκτηρίου του πάρκου Αγρινίου

Ένα βήμα για την αξιοποίηση του αναψυκτηρίου του πάρκου Αγρινίου

Την έγκριση της μελέτης για την επανάχρηση του δημοτικού περιπτέρου Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου ως Πολυχώρου Πολιτιστικών Δράσεων και Αναψυχής αποφάσισε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι ένα βήμα για την αξιοποίηση ενός χώρο που κάποτε ήταν το επίκεντρο του Αγρινίου ενώ τα τελευταία χρόνια είναι σε πλήρη παρακμή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό η σχετική αξιοποίηση δεν προκαλεί βλάβη στο πάρκου και η επανάχρησή του χώρου «θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας και της λειτουργικής αναβάθμισης του σημαντικότερου υπαίθριου χώρου αναψυχής στην πόλη του Αγρινίου».

Τίθεται βεβαίως ο όρος όλες οι μελέτες (στατική, Η/Μ κ.α.) να υποβληθούν προς έγκριση στην Υπηρεσία για την κατά νόμο έγκριση ενώ η απόφαση αυτή δεν αντικαθιστά άλλη τυχόν απαιτούμενη έγκριση ή άδεια από άλλη αρμόδια Αρχή. Οι κατασκευές εξάλλου που δεν εκτελούνται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, επιφέρουν την εκ του νόμου ακυρότητα αυτής, καθώς και την επιβολή διακοπής ή και καθαίρεσης οποιασδήποτε αυθαίρετης κατασκευής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.