Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Ένα βίντεο-αφιέρωμα στο ιστορικό αεροδρόμιο Αγρινίου

Ένα βίντεο-αφιέρωμα στο πολιτικό αεροδρόμιο Αγρινίου παρουσιάζει ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης. Σημερινά πλάνα και ιστορικά στοιχεία με την περιγραφή να κάνει ο πιλότος Ο.Α. Αθανάσιος Σβόλης. 

Ο Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου είναι το αεροδρόμιο του Αγρινίου το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, στην περιοχή Δοκίμι. Η έκτασή του υπολογίζεται στα 512 στρέμματα και η λειτουργία του βρίσκεται υπό αναστολή.
Είναι από τα παλαιότερα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας αφού πρωτολειτούργησε το 1931 με πτήσεις της Ελληνικής Εταιρίας Εναερίων Συγκοινωνιών (Ε.Ε.Ε.Σ.), η οποία και ανέστειλε κάθε δραστηριότητά της με την είσοδο των Ναζιστικών στρατευμάτων στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του αεροδρομίου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εκτελούσαν πτήσεις από και προς Αθήνα και Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας το ως ενδιάμεσο σταθμό των εκατέρωθεν διαδρομών. Το Αεροδρόμιο σταμάτησε να δέχεται επιβατικά δρομολόγια το 1977.
Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την Αερολέσχη Αγρινίου, η οποία εδρεύει στον αερολιμένα και αναπτύσσει όλες τις δραστηριότητές της εκεί από το 1980.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Υ. Κ

    Α ρε αγρινιακι πως σε κατάντησαν του κλωτσου κ του μπατσου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.