Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Βίντεο: Μετωπική Φαρμάκη-Αγοραστού για τον Αχελώο

Βίντεο: Μετωπική Φαρμάκη-Αγοραστού για τον Αχελώο

Αντιπαράθεση με φόντο τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Φράγμα της Μεσοχώρας και τον Κ.Αγοραστό να προκαλεί ένταση και να λέει πως η… Δυτική Ελλάδα καταστρέφει το Περιβάλλον και θα ευθύνεται για τις καταστροφές στη Θεσσαλία. «Στηριζόμαστε στη νομιμότητα, δεν ανέχομαι τη στοχοποίηση μιας ολόκληρης κοινωνίας», απάντησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.  

Το Olympia Forum II, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ είναι σε εξέλιξη στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, Νεκτάριος Φαρμάκης και Κώστας Αγοραστός αντίστοιχα.

Αναπόφευκτα η συζήτηση πήγε στο επίκαιρο ζήτημα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας που είναι σε διαβούλευση και που ανοίγει κερκόπορτα για την εκτροπή του Αχελώου,σύμφωνα με τη διάχυτη στη Δυτική Ελλάδα άποψη.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης διατράνωσε την κάθετη αντίθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά ο Κώστας Αγοραστός εκφράζοντας τις απόψεις της Θεσσαλίας προκάλεσε ένταση ολισθαίνοντας σε βαριές κουβέντες. Δεν έμειναν ωστόσο αναπάντητα όσα είπε…

Ο κ. Αγοραστός ούτε λίγο ούτε πολύ…κατέστησε τους Αιτωλοακαρνάνες «υπεύθυνους για μελλοντικές καταστροφές στη Θεσσαλία λόγω των ημιτελών έργων, για το γεγονός πως οι αγρότες και οι νοικοκυρέοι δεν θα έχουν φθηνή ενέργεια και που λένε το νερό…νεράκι».«Αν θέλουν να πνίγονται από τον Αχελώο και να πληρώνει το κράτος είναι άλλο…», είπε θυμίζοντας τη θετική στάση της Θεσσαλίας για τα φράγματα σε Στράτο και Καστράκι. Ζήτησε συνεργασία και συνέργεια από τη Δυτική Ελλάδα υποστηρίζοντας παράλληλα τις γνωστές θέσεις για το Υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας κάνοντας λόγο για απώλεια 450 εκατ. ευρώ για τον ελληνικό λαό στα 12 χρόνια που δεν λειτουργεί…

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης αρχικά επισήμανε πως «πρόκειται για μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που «ψέγει»  αποφάσεις της δικαιοσύνης, κάνοντας πολιτικές κρίσεις και άρα, δεν είναι μία επιστημονική μελέτη αλλά μάλλον μία… Για  Μελέτη Πολιτικών Επιπτώσεων την οποία όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας οφείλουν να επανεξετάσουν».«Εμείς στηριζόμαστε στη νομιμότητα . Άκουσα στοχοποίηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Αυτό σαν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεν το ανέχομαι, το επιστρέφω»,απάντησε στις αιτιάσεις Αγοραστού.

 «Το νερό…νεράκι κάποιοι το λένε γιατί επέλεξαν και ζούσαν  όχι όπως έπρεπε», πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης υπονοώντας τις λάθος επιλογές στη διαχείριση νερού στη Θεσσαλία. Αναφορά που…ξεσήκωσε τον Κ.Αγοραστό που υποστήριξε πως…η Δυτική Ελλάδα καταστρέφει το περιβάλλον. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επέμενε στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τη νομιμότητα.

Δείτε το βίντεο από το 16ο λεπτό :

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. pap

  Μπράβο ! Όσο και φωνάζεις Αγοραστέ λαϊκιστή η νομιμότητα είναι το δίκαιο.
  Ασεβής για να πουλάς λαϊκισμό στους ψηφοφόρους σου.
  Κάτω τα ξερά σου από τον Αχελώο ΜΑΣ !

 2. Νωντας

  Ο Νεκταριος επαιξε δυνατη μπαλα. Με ωραιο και μεστο λογο εβαλε τα πραγματα στη θεση τους και εθεσε τα ζητηματα στη σωστη βαση!

 3. Δημήτρης κοντονικας

  Μπράβο στον κο Φαρμάκη. Χρόνια ο τόπος ψάχνει έναν πολιτικό να συστράτευθει μαζί του. Ελπίζω αυτή του η εμφάνιση να έχει συνέχεια και να μην λυγίσει στις κομματικές πιέσεις. Να έχει ψυχραιμία και μεστό πολιτικό λόγο και εμείς είμαστε πάντα εδώ μαζί του.
  Για τον αγοραστο τι να πεις; γνήσιο κομματοσκυλο που από την ημέρα που βγήκε η ΝΔ κυβέρνηση έχει πιάσει όλα τα στασιδια και διασπειρει ψευδοεπιστημονικες βλακειες για το θέμα της εκτροπής

 4. cat

  O Αγοραστός μιλάει λες και είναι τσιφλικάς. Δε σέβεται τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης και δείχνει πόσο λίγος είναι. Μιλάει και για το καλό των Ελλήνων. Ποιος είναι ακριβώς αυτός που του έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος όλων των Ελλήνων;
  Μπράβο στον Νεκτάριο που ψύχραιμα και δημοκρατικά του απάντησε όπως έπρεπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.