Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Και με βίντεο ο αγώνας για επανίδρυση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ

Και με βίντεο ο αγώνας για επανίδρυση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ

Φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών που έδρευε στο Αγρίνιο συνεχίζουν τον αγώνα για την επανίδρυση του. Συνεχίζουν και την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών ενώ δημοσιοποιήθηκε και βίντεο. Δείτε το βίντεο και το συνοδευτικό κείμενο.   

“Το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του πανεπιστημίου Πατρών καταργήθηκε από το νόμο Γαβρόγλου. Πρόκειται για ένα τμήμα με σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες και την πολιτισμική διαχείριση, με στόχο την προβολή και ανάδειξη των πολιτισμικών αγαθών. Οι φοιτητές του τμήματος ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους θα λάβουν πτυχίο από ένα τμήμα που έχει καταργηθεί τον Μάιο του 2019.

Στη θέση του δημιουργήθηκε τμήμα Ιστορικού Αρχαιολογικού με την ίδια λογική που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ίδρυση της Νομικής. Οι φοιτητές του τμήματος απογοητευμένοι από την τραγική εξέλιξη πραγματοποιούν κατάληψη από τις 9/11/2019 με στόχο την επανίδρυσή του. Η τοπική πολιτική ηγεσία, επιστημονικοί φορείς και η πρυτανεία, η οποία όπως φαίνεται ευθύνεται για την κατάργηση του, ζητούν την επανίδρυση του.

Ζητάμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστη το τμήμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών της για ανάπτυξη τμημάτων με έμφαση τις τεχνολογίες και τον προγραμματισμό.

Μπορείτε να μας στηρίξετε με μία ηλεκτρονική υπογραφή εδώ: https://secure.avaaz.org/el/community…

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.