Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Ο βιολιστής της θάλασσας” στη Ναύπακτο

“Ο βιολιστής της θάλασσας” στη Ναύπακτο

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου θα παρουσιαστεί η παράσταση “ο βιολιστής της θάλασσας” του Στέφαν Τσάνεφ.

Η παράσταση είναι ένα Μιούζικαλ για όλη την οικογένεια, βασισμένο στην όπερα «Σατκό» του Κόρσακωφ και σε γνωστό λαϊκό ρωσικό παραμύθι. Προβάλει τη θεμελιακή ανάγκη για ανθρώπινες σχέσεις, απαλλαγμένες από την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ζωντανεύει καθημερινές, αλλά συχνά ξεχασμένες αξίες: την αγάπη και τον έρωτα που φτάνει ως την αυτοθυσία, την ειλικρίνεια, την τιμιότητα, την αλληλεγγύη. Αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να πας κόντρα στη φύση ούτε να εξαγοράσεις τη ζωή.

Χωρίς διδακτικές «κραυγές» αλλά με όπλο την ποίηση και τη λυρικότητα.

Υπόθεση του Έργου:

Ο πλούσιος καραβοκύρης έμπορος Γκορντέι, καλεί στο λιμάνι της πόλης όλο το λαό για να γιορτάσουν την επιτυχημένη του σοδειά σε χρυσό και μαργαριτάρια. Εκεί, ζητάει από τον Βιολιστή-τραγουδιστή Σατκό να τραγουδήσει για τη δόξα και τα πλούτη του. Ο Σατκό αρνείται και εξορίζεται σ’ ένα έρημο νησί από τον έμπορο και τον υποταγμένο σ’ αυτόν λαό. Εξόριστος πια, κοιμάται και ονειρεύεται ότι τον παίρνει ο Κύκνος-Νεράιδα στα βαθιά νερά της θάλασσας, όπου από το τραγούδι του μαγεύεται ο Βασιλιάς της Θάλασσας-Πατέρας της Νεράιδας και αποφασίζει να τον παντρέψει με την κόρη. Στην τελετή του γάμου, παρουσιάζεται -ύστερα από 300 χρόνια- το Ξωτικό της Θάλασσας για να σταματήσει αυτή την αφύσικη τελετή. Διατάζει τον Σατκό να ανέβει στη στεριά όπου τον περιμένουν οι συμπατριώτες του και μεταμορφώνει τη Νεράιδα που τον αγαπάει σε δροσερό ποτάμι, έτσι ώστε όταν ο Σατκό πλένεται, αυτή να του χαϊδεύει το πρόσωπο και να είναι για πάντα μαζί του.

Το έργο παρουσιάζεται με την κλασική μορφή κατά την ζωή του Βιολιστή στον επίγειο κόσμο και με την τεχνική του «Μαύρου Θεάτρου» κατά την διάρκεια της «υπο-θαλάσσιας ζωής» του Βιολιστή, όπου θαλάσσια όντα ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου που μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο Black Box για να φιλοξενήσει ένα παραμυθένιο ταξίδι στο βυθό της θάλασσας.

Συντελεστές

Μετάφραση και επεξεργασία κειμένου: Γιούρι Στούπελ– Λάμπρος Τσάγκας

Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Ειρήνη Ευαγγελάτου
Σκηνικά-κοστούμια: Λέα Κούση
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Στίχοι: Γιάννης Καλατζόπουλος
Κατασκευές θαλάσσιων όντων: Ίβα Χατζίεβα

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):

Έμπορας Γκορντέι: Γιώργος Κατσάμπας
Λιούμπαβα: Αγγέλα Σταυροπούλου
Σατκό: Σπύρος Χαμηλός
Θησαυροφύλακας: Δημήτρης Καρασμαίλης
Βόλχοβα: Θάλεια Μπανιά
Κύκνος: Μαριέττα Φούντζουλα
Βασιλιάς Βυθού: Αλέξανδρος Γιόξας
Βασίλισσα Βυθού: Βάσω Ταραμπίκου
Χελώνα 25: Σοφία Τσιώτα
Ξωτικό: Παρθενία Βλαχοπούλου
Λαός – Υποθαλάσσια Όντα: Αλεξάνδρα Χριστοφορίδου, Ελένη Γιαλαμά, Μίχου Λαμπρινή, Ηλίας Λιόνας, Φούντζουλα Μελίνα, Μπίμπα Δανάη, Μπίμπα Μαριάννα, Γαβριηλίδη Αθηνά, Πατσαλού Γεωργία, Κουκούτση Μαρίλια, Φούντζουλας Θοδωρής, Γκέκας Γιώργος.
Ειδικές Κατασκευές : Ηλίας Θεοχαρόπουλος
Τεχνική Υποστήριξη: Κώστας Κατσαντώνης

“Ευχαριστούμε το Θέατρο Κνωσός και ιδιαίτερα τον Κύριο Λάμπρο Τσάγκα και την Κυρία Βούλα Αλεξοπούλου για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του συνόλου της παράστασης” καταλήγει η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Δ.Κ.Α. Κ.Κ.Υ. Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.