Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Αγρινίου: 2,84 εκατ. ευρώ για κοινόχρηστους χώρους σε εισόδους της πόλης

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Αγρινίου: 2,84 εκατ. ευρώ για κοινόχρηστους χώρους σε εισόδους της πόλης

Με γοργά βήματα προχωρά η υλοποίηση της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 –2020» το έργο «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης».
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς οριστικά εξασφαλίζονται πόροι για την αναμόρφωση περιοχών της πόλης του Αγρινίου που σήμερα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, βρίσκεται σε σταθερή γραμμή συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και υποστηρίζει παρεμβάσεις που κάνουν περισσότερο λειτουργικό τον δημόσιο χώρο», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Δήμαρχος ΑγρινίουΓιώργος Παπαναστασίου  μετά την έγκριση, από την Διαχειριστική Αρχή της ΠΔΕ, τηςπρότασης του Δήμου Αγρινίου για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 –2020» του έργου «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης», δήλωσε τα εξής:«Υποδεχόμαστε το 2019 με την δικαίωση μιας ακόμη οραματικής παρέμβασης. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου καταφέραμε  την έγκριση ενός έργου που θα δώσει ανάσα σε τέσσερις περιοχές της πόλης. Στο Αγρίνιο οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, μελετούμε και αναβαθμίζουμε υποβαθμισμένα κομμάτια του δήμου μας. Με το έργο «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης» ουσιαστικά δημιουργούμε χώρους πρασίνου, διαδρομών περιπάτου και σύγχρονης παιδικής χαράς, κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού προϋπολογισμού2.840.000 ευρώ. Οι προσπάθειες μας αρχίζουν ν΄ αποδίδουν καρπούς. Με τεκμηριωμένη πρόταση και ξεκάθαρο όραμα βαδίζουμε προς την υλοποίηση του συνολικού σχεδίου μας για την πόλη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια…»

Στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.840.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) περιλαμβάνονται παρεμβάσεις κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες αφορούν:
– Τη Νότια είσοδο του Αγρινίου, στην περιοχή του νέου Υπεραστικού Σταθμού των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
– Την Ανατολική είσοδο της πόλης, στην περιοχή Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.
– Τη Βόρεια είσοδο της πόλης, στην περιοχή του κόμβου σταδίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως και στην περιοχή των εργατικών κατοικιών (οδού Εργάνης).
Η ανάπλαση περιλαμβάνει δημιουργία χώρων πρασίνου, διαδρομών περιπάτου και σύγχρονης παιδικής χαράς, κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φώτα τεχνολογίας LED.
Για την πρόσβαση στους Κοινόχρηστους Χώρους, όπου χρειαστεί θα κατασκευαστούν ή θα ανακατασκευαστούν οι περιμετρικοί δρόμοι ή πεζόδρομοι που προβλέπονται από το Σχέδιο πόλης.
Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, είναι συνολικού προϋπολογισμού 70.830.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 20.980.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», με επιβεβαιωμένο προϋπολογισμό ανά έργο ή δράση. Στρατηγικός Φορέας έχει οριστεί ο Δήμος Αγρινίου.

Φωτό Γ.Γιαννακόπουλου από την Ανατολική είσοδο της πόλης, στην περιοχή Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. xoreftis_plateias_sintagmatos

    ΌΧΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ!!

    Έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ και κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών! Οι Έλληνες πατριώτες δεν έχουν λεφτά στις ξεπουλημένες τράπεζες!!

    Εγώ τα έχω στο στρώμα, αλλά δεν σας λέω περισσότερα γιατί κυκλοφορούν ευπαθείς ομάδες που εισβάλουν στα σπίτια και τα κατάσχουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.