Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Βίτσας: Υπάρχει και το καλό του Ίλιντεν, μαθαίνει ο κόσμος ιστορία

«Στην ουσία, αυτό το όνομα δεν είναι και τόσο πάνω στο τραπέζι»
vitsas3333Για την πρόταση της ΠΓΔΜ περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Ίλιντεν» μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «στην ουσία, αυτό το όνομα δεν είναι και τόσο πάνω στο τραπέζι, αν θα ήταν λύση. Το θέμα είναι να βρεθεί λύση».

«Έχει σημασία και ο τρόπος που προσεγγίζει κανείς αυτό το θέμα. Δηλαδή, η λύση στην ονομασία θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά. Εμείς λέμε για γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό», τόνισε ο κ. Βίτσας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει και το καλό του Ίλιντεν… Μαθαίνει ο κόσμος ιστορία».

«Εγώ θα ήμουν πολύ περισσότερο προς ένα γεωγραφικό προορισμό, το να λέει όμως κάποιος ότι έχουμε δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια τον όρο Μακεδονία στη FYROM, έχει αναγνωριστεί από 140 χώρες και εμείς για κάποιον «ελληνικό» λόγο δεν πρέπει να πάμε να βρούμε λύση είναι κουτό και επιζήμιο για την Ελλάδα και για την προσπάθεια που κάνουμε και για στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια» σημείωσε ο κ. Βίτσας κατά την διάρκεια της συνέντευξης του.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, το θετικό της όλης διαδικασίας είναι πως «η άλλη πλευρά αρχίζει να αποδέχεται το erga omnes».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ακόμη ότι εκεί που πρέπει να σταθεί η αντιπολίτευση είναι στο αν θα τηρηθεί η σωστή διαδικασία: «Θα υπάρξει μια συμφωνία; Θα έρθει στην ελληνική Βουλή; Θα πάει στον ΟΗΕ; Και όταν τα προαπαιτούμενα αυτής της συμφωνίας ολοκληρωθούν, τότε προς όφελος όλων τα Σκόπια θα γίνει συμβεβλημένο μέλος του ΝΑΤΟ».

«Η ΝΔ εμφανίζεται ως μια πολιτικάντικη οργάνωση η οποία δεν θέλει να μην βγούμε από το μνημόνιο και να μην βρεθεί καμία λύση στο λεγόμενο Σκοπιανό όχι για να το χρεώσει στην κυβέρνηση αλλά για να κάνει μέσω αυτού αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο υπουργός.

/www.news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.