Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Το Σάββατο 16 Μαρτίου παρουσιάζεται στο Αγρίνιο βιβλίο για το Σαγκουίνι Γουρίτσης

Το Σάββατο 16 Μαρτίου παρουσιάζεται στο Αγρίνιο βιβλίο για το Σαγκουίνι Γουρίτσης

Ο “Σύλλογος Φίλων Μυρτιάς Για Την Διάσωση Του Σαγκουινιού Γουρίτσης – Κουρήτις Γη” και η ΚοινΣΕπ “Ταξιδεύουσα” παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο Αγρίνιο το βιβλίο του Παντελή Φλωρόπουλου “το μοναδικό στον κόσμο σαγκουίνι Γουρίτσης”.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 16 Μαρτίου, ώρα 11.00΄ το πρωί, στο Εναλλακτικό Καφενείο “Σείριος”, Π. Σούλου 3, στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Χαιρετισμούς θ’ απευθύνουν η Πρόεδρος του Συλλόγου “Κουρήτις Γη” Κωνσταντίνα Καλαντζή και η Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ Παναγιώτα Φίλη, ενώ θα προβληθεί δεκάλεπτο βίντεο του Δημήτρη Μπίκα με εικόνες από τη Μυρτιά.

Ο Παντελής Φλωρόπουλος θ’ αναφερθεί στο βιβλίο του και θα παρουσιάσει την όλη προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για την διάσωση του “βασιλιά των σαγκουινιών”. Θ’ ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος για ν’ απαντηθούν ερωτήματα και απορίες, ενώ θα προσφερθεί δωρεάν χυμός σαγκουινιού και σπιτική πορτοκαλόπιτα, φτιαγμένη βέβαια από σαγκουίνι Γουρίτσης, το οποίο παράγεται μόνο στη Μυρτιά της Αιτωλίας, πουθενά αλλού στον κόσμο και η γεύση του είναι ασύγκριτη σε σχέση με κάθε άλλη ποικιλία πορτοκαλιού.

Ο αγοραστής του βιβλίου (η τιμή του οποίου είναι 10 ευρώ) θα έχει δώρο μία χαρτοσακκούλα σαγκουίνια. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου είναι υπέρ του Συλλόγου για την ευόδωση των σκοπών του.

Για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού ο Σύλλογος “Κουρήτις Γη” επισημαίνει και τονίζει ότι μερικά καταστήματα προσφέρουν σαγκουίνι χυμό, δεν είναι όμως από σαγκουίνι Γουρίτσης, είναι από σαγκουίνι μόρο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση των δύο ποικιλιών, αν και ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής αυτή την σημαντική διαφορά, αρκεί να ξέρει ότι το μεν σαγκουίνι μόρο είναι “κόκκινο σαν αίμα”, το σαγκουίνι Γουρίσης όμως είναι απαλό κόκκινο.

Ο Σύλλογος “Κουρήτις Γη” από το 2018 συνεργάζεται με παραγωγούς της Μυρτιάς, οι οποίοι δίνουν εγγυημένα σαγκουίνια Γουρίτσης για χυμό (προς το παρόν) μόνο στο Εναλλακτικό Καφενείο “Σείριος” και στην καφετέρια Chez Melie (Καραπαπά 4) επίσης στο καφενείο Respect στον Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς και στην καφετέρια “Απόκουρο” στο Θέρμο, όπου μπορείτε να ζητήσετε και να γευτείτε ένα ποτήρι σαγκουινάδα για λίγες εβδομάδες ακόμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.