Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Mε το βλέμμα στραμμένο στο δήμο Μεσολογγίου ο Παπαγεωργίου;

Mε το βλέμμα στραμμένο στο δήμο Μεσολογγίου ο Παπαγεωργίου;

po-papageorgiou-vryxeles (2)Το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται ευρέως στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Παυσανία Παπαγεωργίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου θεωρείται μια ιδανική υποψηφιότητα που διαθέτει την απαραίτητη συγκρότηση και πληροί τα κριτήρια να συστρατεύσει ευρύτερες κεντροαριστερές δυνάμεις.
Η έντονη δραστηριότητα άλλωστε που επιδεικνύει ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γενικός Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου υπέρ των διεκδικήσεων του δήμου Μεσολογγίου δείχνει να «δένει» το σενάριο πως οι κινήσεις του γίνονται και υπό αυτό το πρίσμα. Ειδικά στο ζήτημα της αναδιάταξης του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προτεραιότητα του εν λόγω παράγοντα ήταν η στήριξη πρωτίστως των αιτημάτων της Ιεράς Πόλεως.
Το γεγονός εξάλλου πως ο κ.Παπαγεωργίου δεν παραιτήθηκε από την κυβερνητική του θέση τις περασμένες ημέρες, αυτομάτως τον «αποκλείει» από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές . Διότι, ως γνωστόν, όποιο στέλεχος επιθυμεί να πολιτευτεί οφείλει να παραιτηθεί 18 μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Και η προθεσμία παρήλθε…
Κατά συνέπεια ένα δρόμος , αυτός που οδηγεί στη Βουλή, αποκλείεται για τον ανερχόμενο Π.Παπαγεωργίου. Ο άλλος δρόμος , αυτός της Αυτοδιοίκησης, ωστόσο διασταυρώνεται με τις προθέσεις του Πάνου Παπαδόπουλου, του επικεφαλής του συνδυασμού που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Μεσολογγίου και ο οποίος τώρα είναι προσωρινός διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αιτωλοακαρνανίας (Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου). Αν όμως ισχύσει και εν προκειμένω το «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού» ίσως αλλάξουν τα δεδομένα και στις διεργασίες για τον δήμο Μεσολογγίου.
Σημειωτέον,την Κυριακή εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο Μεσολόγγι για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα είναι ο κ.Παπαγεωργίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.