Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Βολές της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου στο…παρελθόν: Η φύση «εκδικείται» τους πρόχειρους και εγκληματικούς σχεδιασμούς

Βολές της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου στο…παρελθόν: Η φύση «εκδικείται» τους πρόχειρους και εγκληματικούς σχεδιασμούς

Βολές της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου στο…παρελθόν μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία: Η φύση «εκδικείται» τους πρόχειρους και εγκληματικούς σχεδιασμούς, λέει ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης. 

Σήμερα , Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, τα ξημερώματα ο Δήμος Ξηρομέρου χτυπήθηκε από έντονη νεροποντή.

Στον Αστακό μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του βιολογικού.

Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή στη δημοτική αρχή με ανακοίνωση της να επικρίνει τη χωροθέτηση ενώ το ζήτημα θίγει και ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με ανάρτηση στα social media.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμος Ξηρομέρου αναφέρει τα εξής:

«‘Εχει αποδεχτεί πολλές φορές από την πραγματικότητα και όχι επειδή το λέμε εμείς, ότι η χωροθέτηση ήταν εντελώς λαθεμένη και άστοχη, με αποτέλεσμα οι συνεχείς ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά που έχουμε μία μεγάλη νεροποντή και γι αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Η χωροθέτηση ήταν τέτοια, κυριολεκτικά μέσα στο ρέμα, που σήμερα για να προστατευτεί ο βιολογικός του Αστακού, απαιτείται η κατασκευή στο σημείο ενός μεγάλου και κοστοβόρου αντιπλημμυρικού έργου.
Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη, ότι οι χωροθετήσεις είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που θα πρέπει να γίνεται από αυτούς που έχουν την σχετική ειδική γνώση, με επιστημονικά και μόνο κριτήρια και όχι πρόχειρα και επιπόλαια με πρωτοβουλίες αιρετών.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με την λάθος χωροθέτηση των σφαγείων Αστακού, όπου βρίσκονται και αυτά χωροθετημένα μέσα στο ρέμα.
Λάθη και επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνεται να μην τις βρεις μπροστά σου στο μέλλον».

H ανάρτηση του δημάρχου Ξηρομέρου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.