Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Βολιώτες πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για… σεμινάριο γιόγκα – «Αφήστε γλέντια και μετακινήσεις δώθε και κειθε», λέει η Αντιπεριφερειάρχης

Βολιώτες πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για… σεμινάριο γιόγκα – «Αφήστε γλέντια και μετακινήσεις δώθε και κειθε», λέει η Αντιπεριφερειάρχης

Άμεση καραντίνα για τους 20 κατοίκους του Βόλου, που επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη από ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει», αναφέρει στην επιστολή της η κα Κολυνδρίνη και συνεχίζει: «Πενήντα άτομα – τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο –βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν αύριο Τρίτη 17-3-2020».

«Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας», καταλήγει στην επιστολή της η Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Μάλιστα, η κα Κολυνδρίνη, με δηλώσεις της σήμερα, χαρακτήρισε τους εν λόγω πολίτες, που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη «υγειονομική βόμβα», παρά το γεγονός ότι η χώρα δίνει την μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και ζητάει με έγγραφό της προς την Αστυνομία να φρουρούνται τα σπίτια τους, για όσο διάστημα θα βρίσκονται σε καραντίνα.

Η κα Κολυνδρίνη μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ήταν ιδιαίτερα δριμεία στην κριτική της και στους χαρακτηρισμούς της εναντίων των ταξιδευτών Βολιωτών, για τους οποίους κυριολεκτικά δόθηκε μάχη να εντοπιστούν και να τεθούν σε καραντίνα.

Σημειώνεται, πως οι Βολιώτες που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν σε σεμινάριο γιόγκα, δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι απαγορεύονταν να μετακινηθούν, στάση που επίσης χαρακτηρίστηκε από την Αντιπεριφερειάρχη, ως «ανεύθυνη και απαράδεκτη». Οι Βολιώτες αρχικά ταξίδεψαν με τα αυτοκίνητά τους, τα οποία πάρκαραν σε χώρο στάθμευσης του ΙΚΕΑ και από κει επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που τους πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

Εξάλλου, η κα Κολυνδρίνη σε προσωπική της ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνει και υπογραμμίζει: «Ενημερωτικά, για όσους αψηφούν τον κίνδυνο, εκτός των διαθέσιμων κλινών της ΜΕΘ του Αχιλλοπουλειου Νοσοκομείου, σε ερώτηση του Υπουργείου για πιθανή επίταξη των ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών, η απάντηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ήταν : 2 κλίνες που ήδη είναι κατειλημμένες. Τουτέστιν στο Βόλο εκτός της ΜΕΘ του Νοσοκομείου υπάρχουν μόνο 2 επιπρόσθετα κρεβάτια ΜΕΘ σε μια ιδιωτική κλινική τα οποία είναι κατειλημμένα από ασθενείς. Γι αυτό αφήστε τα συνέδρια διαλογισμού και τη γιόγκα, αφήστε τις ρήσεις :οι ηλικιωμένοι θα την πάθουν, αφήστε τα γλέντια και τις μετακινήσεις δώθε και κειθε, γιατί άθελά σας χτίζετε αφενός έναν “Καιάδα” τύπου Λομβαρδίας και δεύτερον δείχνετε πως δε σέβεστε ούτε τον εαυτό σας! Και κυρίως προσευχηθείτε να μείνουν γεροί γιατροί, νοσηλευτές, και τα συναφή. Άντε καλημέρα και με υγεία για όλους».

TheCaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.