Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν για “πογκρόμ διώξεων” και στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν για “πογκρόμ διώξεων” και στο Νοσοκομείο Αγρινίου

nosokomeio4_550332693Για «πογκρόμ διώξεων κατά διευθυντικών στελεχών των νοσοκομείων από τους διοικητές που διόρισε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, υποστηρίζουν, διαφαίνεται ξεκάθαρα ένα κύμα αντικατάστασης ικανών διευθυντικών στελεχών αλλά και τομεαρχών και τμηματαρχών Νοσηλευτικών Υπηρεσιών που δεν στηρίζεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά σε κομματικά – πολιτικά κριτήρια.
Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν είναι νόμιμη η καθαίρεση διευθυντικών νοσηλευτικών στελεχών, εάν εφαρμόζονται αξιοκρατικά κριτήρια για την αντικατάστασή τους και εάν πρόκειται να ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις αντικατάστασης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τους Υπουργούς
– Υγείας
– Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Πογκρόμ διώξεων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας!

κ.κ. Υπουργοί,

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πογκρόμ διώξεων κατά διευθυντικών στελεχών των νοσοκομείων από τους διοικητές που διορίσατε πριν ένα χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια νοσοκομεία που οι παράνομες αποφάσεις των διοικήσεων έχουν ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες του προσωπικού και των εκπροσώπων τους, όπως είναι: Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παίδων Πεντέλης, Γ.Ν.Ν. Ιωνίας Κωνσταντινοπούλειο – Πατησίων αλλά και περιφερειακά νοσοκομεία, όπως είναι: Κιλκίς, Γ.Ν. Πατρών, Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου και Ιπποκράτειο, Γ. Παναρκαδικού Τριπόλεως, Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου, Γ.Ν. Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, Γ.Ν. Πρέβεζας, Π.Γ.Ν. Πατρών.
Ύστερα από καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων αλλά και καταγγελίες που συνεχώς λαμβάνουμε ως Τομέας Υγείας της ΝΔ, διαφαίνεται ξεκάθαρα ένα κύμα αντικατάστασης ικανών διευθυντικών στελεχών αλλά και τομεαρχών και τμηματαρχών Νοσηλευτικών Υπηρεσιών που δεν στηρίζεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά σε κομματικά – πολιτικά κριτήρια. Οι επικαλούμενοι λόγοι αντικατάστασης των στελεχών σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις νέες αυτές τοποθετήσεις, οι οποίες μοιάζουν να υποκινούνται από σκοπιμότητες, καθώς όλα τα νέα στελέχη ανήκουν στους πολιτικούς χώρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με το νόμο 4369/2016 και συγκεκριμένα το άρθρο 30 στις μεταβατικές διατάξεις, καθορίζεται σαφώς διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό βάση του οποίου ενεργούν οι διοικητές. Αυτές οι παράτυπες έως και αξιόποινες πράξεις που συντελούνται σε πληθώρα νοσοκομείων αυτή τη στιγμή πρέπει να σταματήσουν. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι οι ευθύνες αυτών των παράνομων αποφάσεων θα αναζητηθούν. Η κυβέρνηση οφείλει να θυμηθεί τα όρια στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας μέσω των διοικήσεων που όρισε στα Νοσοκομεία και να σταματήσει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες ενέργειές της.
Κατόπιν αυτών, ερωτάστε:
1. Είναι νόμιμη η καθαίρεση διευθυντικών νοσηλευτικών στελεχών και η αντικατάσταση τους;
2. Εφαρμόζονται αξιοκρατικά κριτήρια κατά την αντικατάσταση των διευθυντικών στελεχών των Νοσοκομείων; Αν ναι, ποια είναι αυτά συγκεκριμένα;
3. Θεωρείτε ότι ακολουθούνται οι διατάξεις του νόμου 4369/2016 στις μετακινήσεις των στελεχών από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων;
4. Θα ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις για αντικατάσταση των στελεχών που έχουν ληφθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου
Κατερίνα Παπακώστα
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Ντόρα Μπακογιάννη
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σάββας Αναστασιάδης
Γεώργιος Βαγιωνάς
Σοφία Βούλτεψε
Βασίλειος Γιόγιακας
Χρήστος Κέλλας
Σίμος Κεδίκογλου
Χρήστος Μπουκώρος
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Άννα Καραμανλή
Εμμανουήλ (Μάνος) Κόνσολας
Κωνσταντίνος Τζαβάρας
Γεώργιος Γεωργαντάς
Ανδρέας Κατσανιώτης
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
Σταύρος Καλαφάτης
Ελένη Ράπτη
Θεόδωρος Καράογλου
Στέργιος Γιαννάκης
Ιωάννης Ανδριανός
Μαρία Αντωνίου
Αθανάσιος Δαβάκης
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Κώστας Κατσαφάδος
Δημήτρης Κυριαζίδης
Δημήτριος Σταμάτης
Ιάσονας Φωτήλας
Κώστας Καραμανλής
Νότης Μηταράκης
Ανδρέας Κουτσούμπας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.