Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε το σχέδιο νόμου

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε σε δημοσιογράφους πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατατέθηκε στην Βουλή το Σάββατο το μεσημέρι το σχέδιο νόμου για την Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να περάσει το επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νίκος Βούτσης ανέφερε σε δημοσιογράφους πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου 

Αυτή η εξέλιξη χαροποίησε την πλευρά των Σκοπίων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε χαρούμενος που η Συμφωνία θα κυρωθεί άμεσα και έτσι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα υποδεχθεί στο ΝΑΤΟ την «Βόρεια Μακεδονία».

Η Συμφωνία κατατέθηκε στην Βουλή μόλις μία ημέρα πριν από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στο οποίο αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώσουν την αντίδραση τους στην Συμφωνία.

Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα ενώ η συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας, ενδεχομένως λένε κάποιες «πηγές» ακόμη και την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Πάντως, από χθες, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.