Η χθεσινοβραδυνή κακοκαιρία άφησε το αποτύπωμά της και στην περιοχή των Παρακαμπυλίων. Από θαύμα αποφεύχθησαν τα χειρότερα στο 56ο χλμ της Ε.Ο.Αγρινίου-Καρπενησίου.
Στο εν λόγω σημείο του επικίνδυνου αυτού οδικού δικτίου, στο ύψος του Ψηλόβραχου και πριν την γέφυρα, ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και βρέθηκε στη μέση του οδοστρώματος. Συνέβη μάλιστα σε απόσταση λίγων μέτρων από σταθμευμένα οχήματα και έμπροσθεν κατοικιών και χωρών εστίασης.
Η επικινδυνότητα του σημείου αυτού, που αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού Ε952, εθίγη προ τριμήνου σε επιστολή των Προέδρων της Δ.Κ. Ψηλοβράχου, της Δ.Κ. Αγαλιανού και της Δ.Κ. Σιδηρών. Επισημάνθηκε πως ο συγκεκριμένος οδικός άξονας όχι μόνο δεν πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά ούτε καν τις ελάχιστες εθνικές προδιαγραφές ασφαλείας.

Σε άλλα σημεία του δρόμου εξάλλου έπεσαν πέτρες ενώ στον οικισμό Κράψη Αμπελιών σημειώθηκε πτώση δέντρων τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από το πρωί μηχάνημα της Περιφέρειας επιχειρεί τον καθαρισμό των σημείων. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς, σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Βραχωρίτης.
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής, εδώ και χρόνια, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα του δρόμου, με δεκάδες ατυχήματα να καταγράφονται λόγω κακής ή ανύπαρκτης συντήρησης. Ιδιαίτερα στο 56ο χιλιόμετρο, οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθιστώντας την καθημερινή διέλευση οχημάτων άκρως επικίνδυνη. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων υποστήριξαν πως το πλέγμα δεν εξασφαλίζει καμία προστασία όσον αφορά στην ασφάλεια ανθρώπινων ζωών.
Η καταγγελία απεστάλη εκτός από την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, της προεδρία της κυβέρνησης και τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.











1 Σχόλιο
Κ. Βραχωριτη κάθε μέρα με τον δήμαρχο είσαι,τι κουβεντιαζεται;
Αυτά τα θέματα έπρεπε να έχουν λυθεί από τον πρώτο μήνα που ανέλαβες δημ.συμβουλος . Η παρουσία σου ως δημοτικός σύμβουλος μόνο για φωτογραφίες και σε εκδηλώσεις δεν φτάνει. Προβλήματα υπάρχουν και χρειάζονται λύση με πρώτο από όλα την ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών που χρησιμοποιούν τους οδούς. Πρόσβαση ως δεξιός έχεις και στην περιφέρεια αλλά νομίζω μόνο για να δίνεις το παρών στις πρωτοχρονιάτικες πίτες είσαι και για αυτό σε θέλουν ή μάλλον σε χρησιμοποιούν. Μόνο με καθημερινή πίεση προς τους υπεύθυνους λύνονται προβλήματα.